Saç ektirmeyi düşünenler hastaneleri tercih etmeli (ÖZEL HABER)

Saç ektirmeyi düşünenler hastaneleri tercih etmeli (ÖZEL HABER)

Saç ekimi son yıllarda oldukça popüler bir uygulama. Özellikle günümüzde geliştirilen teknolojilerle ekimden sonra oldukça doğal bir görünüme kavuşulması saç ektirmek isteyenlerin içini rahatlatıyor. Özel Esentepe Hastanesi Saç Ekim Bölümü Koordinatörü ve Saç Ekim Uzmanı Gülay Salimoğlu saç ektirmek isteyenleri bir konuda uyardı ve "Bir saç ekim uzmanı olarak ekim işleminin güvenilir bir ortamda yapılması ve takibinin profesyonel olması adına kliniklerden ziyade hastane ortamının tercih edilmesini öneriyorum" dedi.

2021.01.18 09:01 - Son Güncellenme: 2021.01.18 11:40 - Bursa Bölge
A
Saç ektirmeyi düşünenler hastaneleri tercih etmeli (ÖZEL HABER)
06:12 Saç ektirmeyi düşünenler hastaneleri tercih etmeli (ÖZEL HABER)

İLGİLİ VİDEO

Saç ektirmeyi düşünenler hastaneleri tercih etmeli (ÖZEL HABER)

EZGİ KAYI / BURSADA BUGÜN

Saçları eskisi kadar gür olmayan, genetik ya da çevresel faktörlerin etkisiyle dökülme problemi yaşayan ya da daha sık ve sağlıklı saçlara kavuşmak isteyen herkes son yıllarda saç ekimini tercih ediyor.

Gelişen teknolojiyle saç ekimlerinin daha profesyonel yapılması ve saçlar çıktıktan sonra oldukça doğal bir görünüme kavuşulması uygulamanın tercih edilme sebeplerinin başında geliyor.

Özel Esentepe Hastanesi Saç Ekim Bölümü Koordinatörü ve Saç Ekim Uzmanı Gülay Salimoğlu saç ektirmek isteyenleri bir konuda uyardı ve "Bir saç ekim uzmanı olarak ekim işleminin güvenilir bir ortamda yapılması ve takibinin profesyonel olması adına kliniklerden ziyade hastane ortamının tercih edilmesini öneriyorum" dedi.

"SAÇ EKİMİNDE MİKRO FUE TEKNİĞİ KULLANILIYOR"

Saç ekiminde kullanılan tekniğin çok önemli olduğunu ifade eden Salimoğlu, "Saç ekimi aslında kök nakil işlemidir yani kişinin saç köklerinin, saç olmayan alana nakledilmesi işlemidir. Saç ekiminde güncel kullanılan teknik, mikro FUE olup bu teknikte en önemli husus kişinin kendi kıl köklerinin kalınlığı doğrultusunda uygun punchlar kullanılmasıdır. Bu teknikle arka bölgede minimum hasar ve minimum iz olmaktadır. Arka bölgede doku onarımı daha doğal ve daha doğru olduğu için mikro FUE tekniği tercih edilmektedir. Aynı zamanda bu teknikle arka bölgeden daha fazla sayıda greft çıkarılmaktadır. Greft kişinin kıl köklerinin etrafında dokunun da bulunduğu yapıdır" şeklinde konuştu.

SÜREÇ NASIL İLERLİYOR?

Uygulamanın 8-10 saat sürdüğü ve tüm sürecin bir yılda tamamlandığı işlemi anlatan Gülay Salimoğlu, "Saç ekim süreci üç aşamadan oluşmaktadır. Öncelikle saç ekimine gelen hastalara görüşme ve ön muayene öneriyoruz. Kişinin açıklığı ve saçlarının kalitesi bizim için önemli bir kriter. Kişinin kendi beklentisi ve bizim yapabileceğimiz saç ekimi hakkında danışanlarımızı bilgilendiriyoruz. Bu anlamda kişinin beklentisiyle bizim yapacağımız işlem uyuştuğunda saç ekim işlemi için onay veriyoruz. Sonraki süreçte kişiden bulaşıcı hastalıklarla ilgili bazı tahliller istiyoruz. Bu da bizim için önemli bir kriter. Hastane oluşumuzun ve strelizasyonun önemi oldukça büyük. İşlem günü geldiğinde danışanlarız hastanemize geliyor, kendilerini işleme hazırlıyoruz bundan sonra ilk aşama köklerin çıkarılması işlemi. Köklerin çıkarılması lokal anesteziyle kişinin bilinci açıkken yapılıyor. Sonrasındaki süreçte mikro FUE tekniğini kullanıyoruz ve kişinin kendi greft kalınlığına bağlı olarak ikinci aşamaya geçip kanal açıyoruz. Buradaki temel unsur kendi saç köklerinin yönünde kanal açılması. Son aşama alınan greftlerin açılan kanallara yerleştirilmesi ve saçların ekilmesi. Toplamda bu süreç 8-10 saat sürüyor ve kişiye göre değişiklik gösterebiliyor. Buradan hastamızı bandajla uğurlayıp iki gün dikkatli olmasını öneriyoruz. Bu süreçte kurallara uyulduğunda herhangi bir komplikasyonla karşılaşmıyoruz. Yıkama süreci için hastayı hastanemize çağırıp bandajları açıyoruz. Tüm kontrolleri bizim gözetimimizde gerçekleşiyor. Danışanımıza gerekli bilgileri verdiğimizde evde 10 günlük yıkama süreci başlıyor. Bu süreç sonrasında kabuk temizliği dediğimiz evre var. Yara dokularının iyileşimini ve kabuk temizliğini de biz tamamlıyoruz ve kritik süreç dediğimiz 3 aylık süreç başlıyor. Genelde kişiler bu süreçte kaygıya kapılıp endişeleniyor çünkü bu süreçte ekilen saçlar dökülüyor. Kişiler bazında bu süreç farklı ilerliyor. 3. Ayda kontrol amaçlı olarak danışanımızı hastaneye davet ediyoruz, sonraki süreç ise saçların çıkış süreci. 6. ve 8. ay bizim için saçların çıkış süreci. 8. ayda yeniden kontrole çağırıyoruz ve 1 yılda tüm bu süreç tamamlanmış oluyor. Bu süreçler arasında danışanımızla sürekli iletişim halindeyiz" dedi.

SAÇ EKİMİ İÇİN HASTANELERİN TERCİH EDİLMESİ GEREKİYOR

"Saç ekiminde bizim için temel kriter kişinin kendi saçının doğal sıklığına en yakın işlemi yapmak" diyerek doğal görünüme verdikleri önemin altını çizen Salimoğlu, "Bazen kişinin kendi saçlarının kalınlığı ve flu görüntüsü nedeniyle çok sık bir ekim yapılaması saç ekimini belli etmekte bazen de kişinin dökülen alanının yanındaki saçları çok sık olduğu için çok sıkı bir ekim gerekmekte. Bizim temel amacımız saç ekiminin belli olmaması ve kendi sıklığına en yakın sıklığı yakalamak. Saç ekim uzmanı olarak saç ekim işleminin güvenilir bir ortamda yapılması ve takibinin profesyonel olması adına kliniklerden ziyade hastane ortamının tercih edilmesini öneriyorum" şeklinde konuştu.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2021.01.18 09:01 - Son Güncellenme: 2021.01.18 11:40 - Sema Üstüntaş-pasif
A