Sabancı Migros'a talip

Sabancı Migros'a talip

Sabancı Perakende Grup Başkanı Haluk Dinçer Migros'a talip olabileceklerini açıkladı.

2013.05.02 14:06 - Son Güncellenme: 2013.05.02 14:48 - Ekonomi - HABER MERKEZİ
A
Sabancı Migros'a talip

Sabancı Perakende Grup Başkanı Haluk Dinçer Carrefoursa olarak Migros'u (MGROS) satın almayı değerlendirebileceklerini dile getirdi.


CarrefourSA'da stratejik plan üzerinde çalışaklarını dile getiren Dinçer, piyasadaki satın alma fırsatlarını değerlendireceklerini, organik ya da inorganik büyüme fırsatlarına bakacaklarını belirtti.

Carrefour'un sahip olduğu hisseleri satın alma gibi niyetlerinin olmadığını kaydeden Dinçer, öncelikli işlerinin stratejik planı gözden geçirmek olduğunu ifade etti.

Migros'u 2008 yılında ilk satışa çıktığında da değerlendirdiklerini bildiren Dinçer, ''Yeniden değerlendirme fırsatı bulacağız. Hiper ve süpermarketle büyüyeceğimiz kesin. Sadece Migros değil hepsine bakacağız'' dedi.

Hipermarket ve süpermarketlerde hangi bölgelerde ne kadar büyüyeceklerini, hangi formatlara ağırlık verileceğini ve şirketin büyümesi ve kar satışını nasıl artıracaklarının plan kapsamında değerlendireceklerini söyledi.

Carrefoursa'da halka açıklık oranını yüzde 3'ün üzerine çıkartacaklarını açıklayan Dinçer, büyük yerleşimlerde hipermarket ve süpermarket alanında büyüyeceklerini söyledi.

Migros'a talip olabileceklerini açıklaması ile Sabancı hisselerini (SAHOL) yüzde 3.66 yukarı çekerek 11.55 lira seviyesine taşıdı.

''ALIŞVERİŞ PİYASA DEĞERİNİN ALTINDA KALDI''

Piyasadaki fiyatın yüksek olduğunu dile getiren Dinçer, alışverişin piyasa değerinin oldukça altında kaldığını belirtti.

Hisse devrinin ilgili mercilerden alınacak izinler sonrasında muhtemelen Haziran sonunda gerçekleşeceğini kaydeden Dinçer,''Borsa İstanbul'da CarrefourSA A ve CarrefourSA B hisseleri işlem görüyor. 30 Nisan kapanış fiyatları sırasıyla 19,20 TL ve 22,25 TL. Sabancı Holding'in A tipi senetler için Carrefour'la anlaşmış olduğu hise fiyatı 10.36 TL. Bu fiyata göre şirket hisselerinin toplam değeri 1.175 milyon TL. Çağrı konusu SPK başvurusu sonrasında netleşecek'' diye konuştu.

Açıklama sonrası da bugün Carrefour hisseleri Şubat 25'ten sonra en düşüşk seviyesine gelerek taban oldu. (CARFA yüzde 9.64 gerilerken, CARFB yüzde 11.46 düşüyor)

Sabancı Grubu, Carrefour'daki payını yüzde 12 daha artırma konusunda Fransızlar ile anlaştığını Salı günü açıklamıştı. 

Diğer Ekonomi Haberleri için tıklayın


2013.05.02 14:06 - Son Güncellenme: 2013.05.02 14:48 - HABER MERKEZİ
A