Saat başı bomba kontrolü var

Saat başı bomba kontrolü var

Önceki gün Boston Maratonu'nda koşan iki Türk vatandaşı da vardı. Sadık Tokgöz ve Rasim Musal. 1991 senesinde bir öğrenci olarak gittiği ABD'de finans sektöründe danışmanlık yapan Sadık Tokgöz bitiş çizgisini geçtikten iki saat sonra gerçekleşen patlamayı anlattı. Tokgöz'ün anlattıklarına göre, ABD polisinin 11 Eylül'den sonra getirdiği "torba önlemi" de saldırıyı engelleyemedi.

2013.04.17 10:30 - Son Güncellenme: 2013.04.17 10:31 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Saat başı bomba kontrolü var

MS hastalarına yardım için 17 senedir bu maratona katıldığını söyleyen Tokgöz olayı şu şekilde anlattı: "Bitiş çizgisini geçtikten sonra bir otelin toplantı salonundaydık. Otelin konumu farklı olduğu için çok ses duymadık. Olayı ilk arkadaşlardan duyduk. Herkes internetten haber almaya çalışıyordu. O an bilgi edinme zorluğu yaşandı. Uzun bir süre ne olduğunu anlamadık. O yüzden dışarı çıkmadık. Otelde kalmak daha mantıklı geldi. Ciddi bir şey olduğu belliydi. Gelen haberlerden yarışın iptal olduğunu öğrendik. Twitter ve Instagram'dan insanlar resimler göndermeye başladı. Telefon ve internet hatlarında sıkıntı olduğu için iletişim zor oldu."

"PANİK VE KRİZ HAVASI YOKTU"

Beraber koştukları gruptan patlama sonrası 60 kişinin hala daha gelmemiş ve durumlarının belli olmaması kendilerini meraklandırdığını ancak olay yerine gidemedikleri için haber alamadıklarını söyleyen Sadık Tokgöz, "Bu ülkede uzun süre yaşadığım için olay yerine gidemeyeceğimizi biliyorduk. Gitmenin uygun olmadığını düşündük. 11 Eylül üzerinden 12 sene geçmiş olsa da güvenli bir ortam oluşmadığı için insanların üzerinde 11 Eylül kalıntısı hala var" dedi.

Olay sonrası hemen restoran ve bar gibi yerlerin anında boşaltıldığını, masalar temizlenmeden emirle restoranların kapandığını belirten Tokgöz hala restoranların kapalı ve polis değil askerlerin bekliyor olduğunu söyledi. "Televizyon görevlileri ve basın bilgi almaya çalışıyor. Özel kuvvetler gelmiş. Hayatımda görmediğim cihazlar vardı ellerinde, geniş çaplı bir araştırma yapılıyor" dedi.

Olay sonrası ilk başta bombanın çöp kutusunun içine konulduğu söylenmişti ancak spor çantasına konulduğu belirtilerek, bombanın yanında keskin aletlerin bulunduğu söylendi.

İlk olarak olayın büyüklüğünü kestirmeye çalıştığını söyleyen Sadık Tokgöz "Maratonda birinci dereceden yakınım yoktu. Biraz kendimi düşündüm. O bölgeye yakındık. Kendi güvenliğimizi düşündük ilk önce. Eyaletin bomba uzmanları otellere geldi. Otelleri temizlemeye çalışıyorlardı. Güvenlikten sonra evlerimize nasıl döneriz diye düşünmeye başladık. Metronun kapandığını duyduk" dedi.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2013.04.17 10:30 - Son Güncellenme: 2013.04.17 10:31 - HABER MERKEZİ
A