Rusya ve Suriye hakkındaki iddia kanıtlandı

Rusya ve Suriye hakkındaki iddia kanıtlandı

İnsan Hakları İzleme örgütü (HRW), Rusya ve Suriye rejim güçlerinin, Suriye'deki muhalif gruplara karşı 30 Eylül'den bu yana misket bombası kullandığını açıkladı.

2015.12.21 13:57 - Son Güncellenme: 2015.12.21 13:58 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Rusya ve Suriye hakkındaki iddia kanıtlandı

HRW'nin raporunda, misket bombasının Rusya ve Suriye'nin ortak  operasyonlara başladığı 30 Eylül'den bu yana en az 20 defa kullanıldığı  kaydedildi. 9 bölgedeki saldırılarda 35 sivilin öldürüldüğü bildirilen raporda,  bunların 5'inin kadın ve 17'sinin çocuk olduğu belirtildi.

HRW'nin birkaç misket bombası kullanımını belgelediği ifade edilen  raporda, bu saldırıların Duma'da ve Şam'ın banliyösünde en az 8 çocuğun ölümüne  neden olduğu vurgulandı.

Raporda, Suriye'de kullanılan misket bombalarının Rusya veya eski  Sovyetler Birliği yapımı olduğunun altı çizildi.

HRW'nin Acil Durumlar araştırmacısı Ole Solvang, Suriye'de sivillerin  misket bombalarıyla vurulmaya devam edildiğine dikkati çekerek Suriye'nin  "gelişigüzel silah kullanma" konusundaki sözünü tutmadığına işaret etti.

HRW ayrıca Rusya ve Suriye'den, Misket Bombaları Konvansiyonu'nu  imzalamalarını istedi.

2011 yılından bu yana 250 bin kişinin hayatını kaybettiği Suriye'de  milyonlarca kişi yerlerinden oldu, binlerce kişi de Avrupa ülkelerine gitmeye  çalışırken yaşamını yitirdi. 

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2015.12.21 13:57 - Son Güncellenme: 2015.12.21 13:58 - HABER MERKEZİ
A