"Rusya ve ABD anlaştı"

"Rusya ve ABD anlaştı"

Rusya Devlet Başkanı Putin, Suriye'deki kimyasal silahların nasıl imha edileceği konusunda ABD ile anlaşmaya vardıklarını açıkladı.

2013.10.08 17:31 - Son Güncellenme: 2013.10.08 17:32 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
"Rusya ve ABD anlaştı"


 

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile Endonezya'daki Asya-Pasifik Ekonomik İşbirliği ticaret zirvesinde görüşmesinden sonra açıklama yapan Putin, "ABD ile ilişkilerimizde bir tıkanma yok. Suriye'deki durum konusunda bazı görüş ayrılıklarımız vardı fakat bunların birçoğu taktik bakımından anlaşmazlıklardı. ABD, El Kaide'nin Suriye'yi ele geçirmesini istemiyor. Bunu biz de istemiyoruz. Suriye'de istikrarın sağlanması ve demokrasi için aynı hedefleri paylaşıyoruz" dedi.

"1 YIL İÇİNDE BİTECEĞİNE İNANIYORUZ"

Putin, silahların imhasının bir yıl içinde biteceğine inandığını belirterek, "Bu konudaki takvimi biz belirlemedik. Takvim, Kimyasal Silahları Yasaklama Örgütü tarafından belirlendi. Onlara güveniyoruz. Rusya, Amerika, uluslararası toplum bu uzmanlara güveniyor. Dünyanın güvenini kazandılar. Eğer imha süreci bir yıl içinde bitecek diyorlarsa, bitecektir" diye konuştu.

BM tarafından desteklenen süreç kapsamında, 1 Kasım'a kadar kimyasal silah üretiminin sona erdirilmesi, 2014 yılının Haziran ayına kadar da bütün kimyasal silah materyallerinin imhası ön görülüyor.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2013.10.08 17:31 - Son Güncellenme: 2013.10.08 17:32 - HABER MERKEZİ
A