Rusya, Ukraynalı konsolosu serbest bıraktı

Rusya, Ukraynalı konsolosu serbest bıraktı

Reuters'ın son dakika geçtiği bilgiye göre, Rus istihbarat servisi Ukrayna'nın St. Petersburg konsolosu Aleksandr Sosonyuk'u gözaltına aldı. Sosonyuk daha sonra serbest bırakıldı.

2021.04.17 14:08 - Son Güncellenme: 2021.04.17 14:08 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Rusya, Ukraynalı konsolosu serbest bıraktı

Rusya Federal Güvenlik Servisinin, Ukrayna'nın St. Petersburg Konsolosu Aleksandr Sosonyuk'u "gizli bilgiler temin ettiği" gerekçesiyle gözaltına aldığı bildirildi.

Rusya Federal Güvenlik Servisinden (FSB) yapılan açıklamada, Sosonyuk'un, ismi açıklanmayan bir Rus vatandaşından güvenlik birimlerine ait gizli bilgiler temin ederken "suçüstü yakalandığı" iddia edildi.

Sosonyuk'un gözaltına alındığı belirtilen açıklamada, "Bu faaliyet diplomatik çalışan statüsüyle uyumsuzdur ve Rusya Federasyonu'na karşı açıkça düşmanca niteliktedir." ifadesi kullanıldı.

Rusya daha sonra Sosonyuk'u serbest bıraktı. 

DONBAS KRİZİ

2014'ten bu yana Rusya ve Ukrayna arasında devam eden çatışmalarda Rusya yanlısı ayrılıkçıların ağırlıkta olduğu Donetks ve Lugansk şehirlerini içine alan Donbass bölgesinde bugüne kadar çok sayıda Ukraynalı asker ve sivil hayatını kaybetti. Geçtiğimiz günlerde Ukrayna Genelkurmay Başkanı Ruslan Homçak'ın Rusya'ya bağlı 28 askeri taburun "tatbikat" bahanesiyle Ukrayna sınırlarına konuşlandırıldığını duyurmasıyla gözler bir kez daha Ukrayna-Rusya sınırına çevrildi.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2021.04.17 14:08 - Son Güncellenme: 2021.04.17 14:08 - HABER MERKEZİ
A