Rusya, Suriye'de ilk kez o silahı kullandı

Rusya, Suriye'de ilk kez o silahı kullandı

Rusya ordusunun Suriye'de DAEŞ'li teröristlerin teknik imkanlarına karşı elektromanyetik silah kullandığı belirtildi.

2017.11.22 20:10 - Son Güncellenme: 2017.11.22 20:11 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Rusya, Suriye'de ilk kez o silahı kullandı

Rossiyskaya Gazeta'nın haberine göre Suriye'de terörle mücadele operasyonlarına katılan Rus birlikleri, ekim ayında Rus özel şirketleri tarafından geliştirilen elektromanyetik silahları kullanmaya başladı.

Test amaçlı kullanılan elektromanyetik silahların, DAEŞ'li teröristlerin insansız hava araçlarıyla (İHA) mücadele için kullanıldığı vurgulandı.

'İHA'LARA KARŞI DAHA ETKİLİ OLACAK'

"Testler sırasında silahların, başta müdahaleye karşı dayanıklılık olmak üzere savaşkoşullarında çalışma kabiliyeti denetlendi" denen haberde, bu silahların 200 kilogramdan hafif İHA'lara karşı kullanılabileceğinin altı çizildi.

Ayrıca elektromanyetik silahlar sayesinde, ciddi anlamda zarar veren İHA'lara karşı daha etkili bir sistem de gerçekleştirilebileceği kaydedildi.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2017.11.22 20:10 - Son Güncellenme: 2017.11.22 20:11 - HABER MERKEZİ
A