Rusya'dan NATO'ya karşı 20 askeri birlikle atak!

Rusya'dan NATO'ya karşı 20 askeri birlikle atak!

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, "Batılı meslektaşlarımızın eylemleri dünyadaki güvenlik sistemini yerle bir ediyor" diyerek, Rusya'nın yıl sonuna kadar ülkenin batı sınırına 20 askeri birlik yerleştireceğini açıkladı

2021.05.31 14:54 - Son Güncellenme: 2021.05.31 14:54 - Dünya
A
Rusya'dan NATO'ya karşı 20 askeri birlikle atak!

Rusya Savunma Bakanı Şoygu askeri bir toplantıdaki açıklamalarında, NATO faaliyetlerine karşılık olarak yıl sonuna kadar ülkenin batı sınırına 20 askeri birlik yerleştireceğini açıkladı.

Rus Bakan, "Batılı meslektaşlarımızın faaliyetleri dünya güvenlik sistemini yok ediyor ve bizi de karşı tedbirler almaya zorluyor. Askeri birliklerimizin içeriğini sürekli olarak geliştiriyoruz. Yaklaşık 20 askeri birlik, yılın sonuna kadar Batı Askeri Bölgesi'ne konuşlandırılacak" ifadelerini kullandı.

Şoygu, ülkesinin batı kesimlerinde askeri tehdidin büyümeye devam etmekte olduğunu kaydetti. ABD'nin başını çektiği NATO ülkelerinin, Rusya sınırları yakınında stratejik uçakları ile uçuşlarının sıklığını, kruz füzeleri taşıyan savaş gemilerinin varlığını ve askeri tatbikatlarının sayısını artırdığını belirtti.

Rusya Savunma Bakanı bununla ilgili olarak, ülkesinin NATO üyelerine komşu olan batı kesimlerindeki birimlere yaklaşık 2 bin birim yeni silah ve teçhizat da tedarik edileceğini söyledi.

Şoygu bunun yanında, NATO'nun Rusya sınırlarında artan askeri eylemlerine ilişkin birtakım istatistikler de paylaştı. ABD Hava Kuvvetleri'nin stratejik bombardıman uçakları ile Avrupa üstündeki uçuşlarını son 7 yıl içerisinde 14 kat artırdığını söyledi. Ayrıca NATO gemilerinin, güdümlü roketler taşıyarak sistematik olarak Baltık Denizi'ne giriş yaptığını belirtti.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ise başkent Moskova'da Rusya-AB ilişkilerine ilişkin düzenlenen konferansta yaptığı konuşmada, Avrupa Birliği (AB) ile "siyasi" temasların kurulması için zamanın geldiğini söyledi.

Lavrov, "Durum oldukça zor. Avrupa kıtası, benzeri görülmemiş bir güven krizi yaşıyor. Doğuya doğru bölmeye yönelik çizgiler çekiliyor." dedi.

Batı ülkelerinin uluslararası hukuk normlarına uymadığına işaret eden Lavrov, Rusya'nın ve müttefiklerinin iç işlerine müdahale edildiğini söyledi.

AB'nin kendisini Rusya'dan izole ettiğini savunan Lavrov, AB ile "dürüst" ve "eşit" iş birliği kurmaya hazır olduklarını dile getirdi. Lavrov, "Bu, yeni dostça olmayan adımlara, güce dayalı etkileşim kurma girişimlerine ve iç işlerimize müdahaleye tepki vermeyeceğimiz anlamına gelmez." şeklinde konuştu.

Rusya ile AB arasında komisyonlar seviyesinde bazı konularda teknik temasların sürdürüldüğüne dikkati çeken Lavrov, "Siyasi temasların kurulması için de zamanın geldiğini düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2021.05.31 14:54 - Son Güncellenme: 2021.05.31 14:54 - Gülcan Tekin
A