Rusya'dan flaş Esad açıklaması

Rusya'dan flaş Esad açıklaması

Rusya Başbakan Yardımcısı Dmitriy Rogozin ile Şam'da görüşen Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Rusya'nın BMGK'nın Suriye tasarısını veto ederek, sadece Suriye'yi değil tüm Ortadoğu'yu kurtardığını söyledi.

2014.05.27 08:52 - Son Güncellenme: 2014.05.27 08:53 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Rusya'dan flaş Esad açıklaması

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Rusya'nın Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde (BMGK) Suriye tasarısını veto ederek, sadece Suriye'yi değil tüm Ortadoğu'yu kurtardığını söyledi. Rusya Başbakan Yardımcısı Dmitriy Rogozin, Rusya-Suriye Hükümetlerarası Komisyon toplantısı için kalabalık bir heyetle gittiği başkent Şam'da Esad ile görüştü.

'BU BAŞARI PUTİN'E AİT'

Rusya ve Çin'in Güvenlik Konseyi'nde Suriye tasarısını veto etmesini değerlendiren Esad, Rusya yönetimine ve devlet başkanı Vladimir Putin'e teşekkür etti. Esad, "Rusya, Batı hegemonyasını yıkarak, dünyada istikrarı muhafaza etti. Bu başarı Putin'e ait. O Rusya'yı Sovyetler Birliği'nin bulunduğundan daha önemli bir konuma getirdi" ifadelerini kullandı.

Rusya Başbakan Yardımcısı Rogozin ise ülkesinin, Suriye'de yapılacak başkanlık seçimlerinin meşruiyetinden şüphesi olmadığını söyledi. Seçimlerin sadece Suriye'de anayasal yapının güçlenmesi değil, tüm Ortadoğu'nun barışına katkı sağlaması açısından önemli olduğunu belirten Rusya Başbakan Yardımcısı, üçüncü ülkelere baskı yapılmasına ve renkli devrimlerin ihracına karşı olduklarını da vurguladı.
Suriye'de işlenen savaş suçları ve insan hakları ihlallerinin Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne sevk edilmesi için Fransa tarafından hazırlanan karar tasarısını, Rusya ve Çin veto etmişti.


BM Güvenlik Konseyi'nde tasarı üzerinde yapılan oylamada 13 ülke lehte oy kullanırken, daimi üyeler Rusya ve Çin'in veto etmesi nedeniyle tasarı reddedilmişti.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2014.05.27 08:52 - Son Güncellenme: 2014.05.27 08:53 - HABER MERKEZİ
A