Rusya'da Putin yanlısı yazara bombalı suikast!
Ukrayna'dan savaş haberleri veren propagandist Zahar Prilepin, Rusya'ya döndükten kısa süre sonra bindiği aracında hedef alındı. Patlamada otomobilin şoförü öldü, Prilepin yaralı halde hastaneye kaldırıldı.
2023.05.06 16:21 - Son Güncellenme: 2023.05.06 16:21 - Dünya - HABER MERKEZİ
Ukrayna'daki cephelerde bulunan ve gelişmeleri Rus televizyonlarına aktaran Rus yazar ve eski politikacı Zahar Prilepin bu sabah bombalı saldırıya uğradı. Ukrayna'dan Rusya'ya yeni dönen Zahar Prilepin'in sabah saatlerinde Nijni Novgorod'daki bir restoranda kahvaltı yaptıktan sonra aracına bindiği ve aracın hareket etmesiyle patlama yaşandığı kaydedildi.
Rusya İçişleri Bakanlığı tarafından saldırıya ilişkin açıklamada araç sürücüsünün öldüğü, Rus yazar Zahar Prilepin'in de yaralandığını aktarılarak, "Patlama sonucu ilk belirlemelere göre 1 kişi öldü, araçta bulunan Zakhar Prilepin de yaralandı" denildi. Yaşanan saldırının ardından "Ateş" isimli bir grup yazılı açıklama yaparak saldırının sorumluluğunu üstlendi.