Rus muhalif lider Navalny, hastaneye kaldırıldı

Rus muhalif lider Navalny, hastaneye kaldırıldı

Rusya'da cezaevinde bulunan muhalif lider Aleksey Navalny olası solunum rahatsızlığı nedeniyle tedavi için hastaneye kaldırıldı. Navalny, mart ayı sonunda bulunduğu hapishanede tıbbi yardım talebinin reddedilmesini gerekçe göstererek açlık grevine başlamıştı.

2021.04.05 23:32 - Son Güncellenme: 2021.04.05 23:32 - Dünya
A
Rus muhalif lider Navalny, hastaneye kaldırıldı

Rusya'da yayın yapan Izvestia gazetesinin haberine göre Rus muhalif lider Aleksey Navalny hastaneye kaldırıldı. Aynı zamanda hastanede koronavirüs testi de yapıldığını belirtildi.

Ancak muhalif liderin kovid-19'a yakalandığı yönünde herhangi bir bilgi olmadığı öğrenildi.

Navalny, daha önce yaptığı açıklamada, yüksek ateş ve şiddetli öksürük sorunu yaşadığını dile getirmişti.

AÇLIK GREVİNE BAŞLAMIŞTI

Navalny, mart ayı sonunda bulunduğu hapishanede tıbbi yardım talebinin reddedilmesini gerekçe göstererek açlık grevine başlamıştı.

Doktor çağırma ve ilaç alma hakkı bulunduğunu belirten Navalny, bu hizmetlerden yararlanamadığını ifade ederek sırtında ve bacaklarında ağrılar olduğunu aktarmıştı.

Kendisine ait Telegram hesabından yapılan açıklamada, Navalny'nin hastaneye girerken 93 kilo olduğu ancak şimdi 85 kiloya düştüğü belirtildi.

Moskova Şehir Mahkemesi, 2 Şubat'ta Navalny'nin geçmişte' yolsuzluk davası' sonucunda verilen 3,5 yıllık ertelenmiş hapis cezasını, evde geçirdiği cezayı da hesaplayarak, 2,5 yıllık normal hapis cezasına çevirmişti.

Devlet Başkanı Vladimir Putin'in en sert eleştirmenlerinden olan Navalny, sinir gazı noviçokla zehirlenmesinin ardından tedavi için Almanya'ya gitmiş, dönüşte tutuklanarak cezaevine konmuştu.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2021.04.05 23:32 - Son Güncellenme: 2021.04.05 23:32 - Eslem Ersen-pasif
A