Rus hava savunma sistemleri Suriye'de

Rus hava savunma sistemleri Suriye'de

Rusya'nın Suriye'ye Buk-M2E ve Pantsir-C1 füzeleri ile Yahont gemisavar füzelere sahip mobil sahil güvenlik sistemleri ulaştırdığı açıklandı

2013.09.04 15:19 - Son Güncellenme: 2013.09.04 15:19 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Rus hava savunma sistemleri Suriye'de

Rusya, Suriye ile askeri-teknik işbirliği alanında daha önce imzalanan sözleşmeler kapsamında üstlendiği yükümlülüklerini büyük ölçüde yerine getirdi.

Haberi geçen Interfaks-AVN, duruma aşina bir kaynağın, "Rusya, ABD'nin olası füze saldırılarıyla ilgili açıklamalar bağlamında Suriye'de durum gerginleşmeden, anlaşmalarla öngörülen neredeyse tüm araçları bu ülkeye ulaştırmayı başardı." sözlerine yer verdi.

Kaynak, "Rusya'da yenilenmiş helikopterlerin Suriye'ye teslim edilmesi engellenen Alaid olayından sonra silah sevkiyatı Rusya Donanmasının büyük çıkarma gemileriyle gerçekleştirildi." dedi.

Kaynak, Suriye'ye yeni nesil hava savunma sistemleri Buk-M2E ve Pantsir-C1, 300 kilometre uzaklıktaki hedefleri vurma yeteneğinde süpersonik gemisavar füzelerle donatılmış Yahont Bastion mobil sahil güvenlik sistemlerinin ulaştırıldığını açıkladı.

Kaynak, "Suriye'nin bu tür silahlara sahip olması, "sıcak" kafaları soğutmaya fırsat verecek. Libya'da yaşananlar burada tekrarlanmaz." yorumunda bulundu.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2013.09.04 15:19 - Son Güncellenme: 2013.09.04 15:19 - HABER MERKEZİ
A