Rus Dışişleri: Batı, Afganistan sorumluluğunu başkalarına yıkıyor!

Rus Dışişleri: Batı, Afganistan sorumluluğunu başkalarına yıkıyor!

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Batı'nın Afganistan konusundaki sorumluluğunu başkalarına yıkarak garip bir tutum aldığı şeklinde konuştu.

2021.08.29 00:42 - Son Güncellenme: 2021.08.29 00:42 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Rus Dışişleri: Batı, Afganistan sorumluluğunu başkalarına yıkıyor!

Zaharova, Batılı ülkelerin Afganistan konusundaki sorumluluklarından kaçınarak, ilginç bir tutum sergilediklerini kaydetti.

Zaharova, "Batılı ortaklarımız Afganistan'daki durumla ilgili ilginç bir yaklaşım sergiliyorlar. 'Mevcut durumdan sonuçlar çıkarmamız gerekiyor' şeklinde formüle ediyorlar. Ortaklarımızın son 10, 15, 20 yılda ne kadar çok 'sonuç çıkarma' fırsatları olduğunu göz önünde bulundurduğumuzda, bu çok sıra dışı bir tutum" dedi.

Zaharova, Rusya'nın uzun süredir Avrupa'yı doğunun şiddet yoluyla 'demokratikleştirilmesi' tehlikeleri ve bunun yıkıcı sonuçları konusunda uyardığı göz önüne alındığında, bunları duymanın garip olduğunu kaydetti.

Avrupa'nın özellikle Libya ve Suriye'deki savaşların yol açtığı göç krizlerinden sonuçlar çıkarabileceğine vurgu yapan Zaharova, "Sorumluluğu başkalarına yüklemekle değil, ortaya çıkan durumun ciddi ve dürüst bir analiziyle başlanmalı" diye konuştu.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2021.08.29 00:42 - Son Güncellenme: 2021.08.29 00:42 - HABER MERKEZİ
A