RUMELİSİAD'dan alçak sözlere tepki!

RUMELİSİAD'dan alçak sözlere tepki!

Düzce Akçakoca Müftüsü Şaban Soytekinoğlu'nun Selanik göçmenleri ile ilgili çirkin sözlerine RUMELİSİAD'dan da tepki geldi.

2021.05.25 12:51 - Son Güncellenme: 2021.05.25 12:54 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
RUMELİSİAD'dan alçak sözlere tepki!

RUMELİSİAD‌ ‌Yönetim‌ ‌Kurulu‌ ‌Başkanı‌ ‌Zarif Alp, yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Düzce Akçakoca Müftüsü Şaban Soytekinoğlu'nu, cuma namazı vaazında Selanik göçmenlerini, Balkanlardan göç eden Türkleri, Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü hedef alan çirkin sözlerinden dolayı şiddetle kınıyoruz.

Topluma kin ve nefret tohumları saçan bu şuursuzca açıklamalar hem anayasaya hem de İslam dininin esaslarına aykırıdır. 

'Müslüman görünümlü Yahudiler' anlamına gelen ifadeleri tarafımızdan asla kabul edilemez ve bu sözleri aynı şekilde kendisine iade ediyoruz.

Bir din adamının asli görevi birleştirici ve bütünleştirici olmaktır. Topluma yalan yanlış bilgiler verip insanları birbirine düşürmek olmadığını, bu cahil ve kendini bilmez, sözde müftüye hatırlatma gereği duyuyoruz.

Şu iyi bilinmelidir ki tüm Rumeli göçmenleri olduğu gibi Selanik göçmenleri de Türk milletinin bir ferdidir ve vatan sevgisini içlerinde taşırlar. 

Hoşgörü ve birliğin simgesi olan İslam dinini anlatacak bir müftünün, göçmenleri dışlayarak onlara hakaret eden bu ırkçı ve çirkin sözlerini RUMELİSİAD olarak asla kabul etmiyoruz.

Rumeli göçmenleri tarih boyunca vatanı için milleti için ezanı için mücadele etmiş, kalbi vatan aşkıyla dolu insanlardır. Bu açıklamalardan dolayı başta üyelerimizin ve tüm Rumeli halkının son derece rahatsızlık duyduğunu da ifade etmek istiyoruz.

Değerlerimizi hiçe sayan, bizleri derinden yaralayan bu açıklamalardan dolayı kendisini kınıyor, Diyanet İşleri Başkanlığı'nı ve savcıları kendisi hakkında gereğini yapmaya davet ediyoruz.

Kamuoyuna saygıyla arz ederiz."

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2021.05.25 12:51 - Son Güncellenme: 2021.05.25 12:54 - HABER MERKEZİ
A