RTÜK reyting için yeni yönetmelik hazırlıyor

RTÜK reyting için yeni yönetmelik hazırlıyor

İstanbul polisinin dün başlattığı 'reyting operasyonu' sonrasında RTÜK, yeni hazırladığı reyting ölçümleri için yönetmelik sürecini hızlandırdı

2011.12.15 16:11 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Medya - HABER MERKEZİ
A
RTÜK reyting için yeni yönetmelik hazırlıyor

RTÜK reyting ölçümleri için çıkartacağı yönetmeliğin sürecini hızlandırdı. Son yaşanan 'reyting operasyonu' neticesinde süreç hızlandırıldı.

Kanunun kendisine verdiği yetkiler çerçevesinde yayın hizmetlerinin izlenme ve dinlenme oranları ölçülmesinin yapılması ve esaslara uymayan kuruluşlara hangi yaptırımların uygulanacağı yetkisi bulunan üst kurul, taslak metni tamamlamak üzere.

Önümüzdeki günlerde bu taslağın RTÜK gündemine gelmesi, kamuoyunun görüşene açılması ve kısa sürede resmiyet kazanması bekleniyor.


HİDAYET KARACA: "SEKTÖR ZARAR VERENLERDEN TEMİZLENSİN"
İstanbul polisnin gerçekleştirdiği 'reyting operasyonu' hakkında bir açıklama da Televizyon İzleme ve Araş

tırmaları Komitesi Başkanı Hidayet Karaca'dan geldi. Karaca, süreci yakından takip ettiklerini belirtti ve şunları söyledi: "Soruşturmayı dikkatle takip eeceğiz. Tahmin ediyoruz bu operasyon, bir süre önce belirli bir verinin, datanın sızdırılmasıyla ilgili bir soruşturma. Umut ediyoruz ki bu süreç sonunda sektöre zarar veren kimler varsa bunlar ortaya çıkartılacak ve sektörden temizlenecek"
SORUŞTURMAYA GİZLİLİK KARARI
Üsküdar Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen reyting soruşturmasına gizlilik kararı getirildi. Cumhuriyet Savcısı Akif Özgün tarafından yürütülen soruşturmada gizlilik kararı alındığını Üsküdar Cumhuriyet Başsavcılığı açıkladı.

Diğer Medya Haberleri için tıklayın


2011.12.15 16:11 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A