Rotary'de yeni dönem 'değişim'le başlıyor

Rotary'de yeni dönem 'değişim'le başlıyor

Uluslararası Rotary'nin 2440. Bölgesi'nde 2013-2014 dönemi başladı. Yeni döneme "Rotary ile Yaşamları Değiştirin" sloganı ile 'merhaba' diyen Rotary, sağlıktan eğitime pek çok alanı kapsayan yeni projeler için kolları sıvadı.

2013.07.05 10:51 - Son Güncellenme: 2013.07.05 10:53 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Rotary'de yeni dönem 'değişim'le başlıyor

 

Rabia DENİZ/BURSADABUGUN.COM

Uluslararası Rotary'nin Bursa başta olmak üzere pek çok ili kapsayan 2440. Bölgesi'nde yeni dönem başladı. Rotary'nin bu yıl için belirlediği ana tema ve yeni dönem hedefleri düzenlenen basın toplantısında tanıtıldı. Guvernör Esat Kardıçalı liderliğinde başlayan 2013- 2014 döneminde Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Aydın, Denizli, Muğla, Manisa ve İzmir illerinde "Rotary ile Yaşamları Değiştirin' ana teması ve sağlıktan eğitime pek çok alanı kapsayan yeni projeleri ile hizmet için düğmeye basıldı. Uluslararası Rotary 2440. Bölgesi 2013-2014 dönemi Guvernörü Esat Kardıçalı,  her bireyin yeteneklerini geliştireceği, eğitimin öncelikli hale geleceği sağlıklı ve barış dolu bir dünya için çalışacaklarını söyledi.

YENİ DÖNEME YENİ HEDEFLER

Yeni döneme "Rotary ile Yaşamları Değiştirin" sloganı ile başladıklarını kaydeden Kardıçalı,  yoluna devam eden Rotary'nin hizmet kervanına gururla katıldıklarını ve çalışmalarını da bu doğrultuda hayata geçireceklerini belitti. 1917 yılında dünya barışına katkı sağlamak amacıyla kurulan Rotary'nin dünya genelinde 2 milyon üyesi bulunduğunu anlatan Kardıçalı, "Şu ana kadar Türkiye'de Rotary tarafından 22 milyon dolarlık proje gerçekleştirilirken, her yıl bölgede 300 sosyal sorumluluk projesi yapılıyor.  Bu yıl 4 ana projemiz var. İlki bir Rotary ormanı yaratmak. İkinci projemiz Rotary Sağlık Şenliği. EXPO'nun 'herkes için sağlık' sloganına katkı sağlayacaktır. Üçüncü projemiz ise Okuma Yazma kurslarıdır. Okuma yazma öğrenmeye fırsat bulamamış kişilere bu imkanı yaratıyorduk yaratmaya da devam edeceğiz. Son projemiz de Afet Barınak ve Lojistik Merkezi kurmak. Doğal afette afetzedenin her türlü ihtiyacını karşılayacak bir proje gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2013.07.05 10:51 - Son Güncellenme: 2013.07.05 10:53 - HABER MERKEZİ
A