Ronaldo ve Mesut Özil

Ronaldo ve Mesut Özil

D-SMART Spor Spikeri Uğur Önver'in 2 yeni kitabı çıktı: Cristiano Ronaldo ve Mesut Özil Daha önce Messi ve Ribery hakkında küçük-büyük her yaştan spor severin ilgiyle okuduğu iki kitap yazan, ayrıca gençlere hitap eden Özledim.com isimli bir eseri daha bulunan Önver, bu kez Real Madrid'in iki yıldızını kaleme aldı.

2013.04.17 10:53 - Son Güncellenme: 2013.04.17 10:54 - Spor - HABER MERKEZİ
A
Ronaldo ve Mesut Özil

Uğur Önver'in yazdığı "Sokak Çocuğu Ronaldo" ve "Mesut Özil", kitapsevleninin raflarındaki yerini aldı.

RONALDO

Cristiano Ronaldo; bir insanın gerçekten istedikten sonra, her şeyi başarabileceğinin en güzel örneklerinden biri. Siz onun sadece sahada attığı gollerini seyrederken, aslında O en güzel golünü yaşadığı ibretlik hayata attı.

Ronaldo'nun az kalsın futbolcu olmaktan vazgeçtiğini biliyor muydunuz?

Bazı geceler hüngür hüngür ağlayacak kadar duygusal olduğunu?

Peki ya Annesinin, yaşadıkları 2 göz barakada çocuklarına yer açabilmek için kırık dökük çamaşır makinasını tavana asmak zorunda kaldığını?

Bu kitapta Ronaldo'nun küçük bir Portekiz adasında başlayan sefalet ve yokluk içindeki dramının, dünyanın en şatafatlı hayatlarından birine nasıl dönüştüğünü okuyacaksınız.

Peki ya Ronaldo'nun en derinlerinde yatan acıları, hayatının kırılma anları ve çok özeli ?

İşte onları en yakınlarının ağızından bu kitapta bulacaksınız...

Gerçek RONALDO'yu yakından tanımaya var mısınız?

İddia ediyorum, bu kitabı okuduktan sonra maçlardaki Ronaldo'yu bambaşka bir gözle izleyeceksiniz.

MESUT ÖZİL

Türk asıllı Mesut Özil daha şimdiden, oynadığı futbolla; Gerd Müller, Beckenbauer, Schuster, Bonhof, Rummenigge, Litbarski, Matthäus, Völler gibi Alman Futbolunun efsaneleri arasına girmeyi başardı.

Alman Focus dergisi, Alman Milli Takımı oyuncusu Mesut Özil'i "En etkili 100 Alman" arasında gösterdi.

Mesut'un, Alman köy takımından Dünya Futbolunun zirvesi Real Madrid'e kadar uzanan başarı öyküsünü okurken bizden çok şey bulacaksınız. Daha çok futbolluyla sahada konuşmayı tercih eden, Türk Messi olarak anılan sıra dışı bir yetenek.

Fatih Terim'in, "Hayatım boyunca ilk 11'de oynama garantisi verdiğim tek oyuncudur" dediği Mesut Özil'in yokuşa benzeyen futbol kariyerini nasıl tırmandığını okuduğunuzda, bu genç adamın neden dünya futbolunun zirvesinde olduğunu daha iyi anlayacaksınız Alman Milli Takımı için oynamayı tercih etse de, Türkiye dendiğinde kalbi pır pır çarpan duygulu ve bir o kadar da vefalı biri Mesut. Buz gibi duran o ifadesiz yüzünün ardında aslında ne kadar sevecen ve altın kalpli biri olduğunu keşfedeceksiniz.

Devasa bir cüssesi yok, tam tersi ufak tefek bir yapısı var. Ama öyle bir yüreği var ki... işte o kocaman.

Bu hikaye, "Futbolcu olmasaydım, emlakçı olurdum" diyen, ayaklarıyla dünyayı kendine hayran bırakan Mesut Özil'in sıfırdan zirveye çıkışının film tadındaki hikayesidir.

Diğer Spor Haberleri için tıklayın


2013.04.17 10:53 - Son Güncellenme: 2013.04.17 10:54 - HABER MERKEZİ
A