"Ronaldinho transferi için çalışıyoruz"
Beşiktaş İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi, Ronaldinho transferinden stat konusuna kadar birçok konuda açıklamalarda bulundu.
2013.07.29 16:13 - Son Güncellenme: 2013.07.29 16:14 - Spor - HABER MERKEZİ
Radyospor'a konuşan Ahmet Nur Çebi, Ronaldinho transferi için ''Ronaldinho kolay bir transfer değil. Niyetimizi ortaya koyduk, arzumuzu ortaya koyduk. Onlar da 'neden olmasın' dediler ve bu cümlelerden yürüyen, sponsorlukların kurumların da görüşleri önemli; bu konuda pürüzler var. Aşılırsa gelir, aşılamazsa başka alternatifler gündeme gelir. Biz Ronaldinho'yu bu dönem için düşünüyoruz. Onlar da Ocak ayına kaydırmak istiyorlar. Sanırım Ocak ayında kadar maçlarını tamamlamak istiyor. Bir yerde nasıl buluşuruz bilemiyorum; ama çalışıyoruz'' dedi.
Çebi, Maritimo'da oynayan sol bek Ruben Ferreire'yle ilgili olara ise "Transferler çok özeldir. Ben isim telaffuz etmem. İlk defa duyuyorum bu ismi; belki futbol direktörümüzün, teknik direktörümüzün gündeminde olabilir" şeklinde konuştu.
Eneramo'yu Bilic istedi
Eneramo hakkında da konuşan Çebi, "O konuda son noktaya geldik; Slaven Bilic alınmasını istedi. Çok ciddi sorunu yok; ama kalp ritimleriyle ilgili 3 ayda bir kontrol yapılması gerekiyor. Fakat görüşümüz son incelemenin de olumlu çıkacağı yönünde. Dizinden bir ameliyat oldu. Bu süre içerisinde çok fazla antrenman yapamayacaktı zaten" dedi.
2. Başkanı Çebi, "Kasımpaşa'yla statlarının kullanımı için yaptığımız protokolde taraftarımızın hükümet aleyhine tezahüratı durumunda anlaşmanın otomatik olarak fesih edileceği yönünde bir madde bulunduğu iddiası spekülasyondan ibaret. Küfür şeklinde yorumlamaları tamamen spekülasyondur. Çirkin tezahürat ya da küfür bir takımın ceza alması için yeterli nedenlerdir. Konu tamamen sportif dışı faaliyetlerin oluşmasını durumunda fesih söz konusu olur; ama bu yazmasanız da zaten var olan bir kural. Ayrıca hiç kimseye küfür edilemez, hükümete de edilemez, hakeme de futbolcuya da küfür edilemez. Biz zaten bunların karşısındayız. Ama bunun oraya yansıtılması hükümetle, Kasımpaşa ve Beşiktaş'la ilgili değil; tamamen genel bir ifadedir" ifadelerini kullandı.