Riskli iller sayısı 48'e çıktı

Riskli iller sayısı 48'e çıktı

Sağlık Bakanlığı'nın "Kontrollü normalleşme" kapsamında açıkladığı "mavi-sarı-turuncu-kırmızı" haritasındaki çok yüksek ve yüksek riskli il sayısı 39'dan 48'e yükseldi.

2021.03.09 09:18 - Son Güncellenme: 2021.03.09 10:13 - Güncel
A
Riskli iller sayısı 48'e çıktı
05:06 Prof. Dr. Bülent Ertuğrul: Çok riskli illerde kısıtlamalar artırılmalı

İLGİLİ VİDEO

Prof. Dr. Bülent Ertuğrul: Çok riskli illerde kısıtlamalar artırılmalı

Son tabloda yüksek riskli grupta yer alan İstanbul da çok yüksek riskli iller arasında geçerken vakaların tırmanışa geçtiği Ankara orta riskli il grubundan yüksek riskliye geçti. Cumhuriyet'in haberine göre Türk Tabipleri Birliği İkinci Başkanı Doç. Dr. Ali İhsan Ökten, yüksek ve çok yüksek riskli illerin Türkiye genelinin yarısından fazlası olduğuna dikkat çekerek "Bu demektir ki pandemide biz yüksek riskli durumdayız. Bu durumun üzerinde kontrollü normalleşmenin etkisi olduğunu henüz görmüyoruz. Okulların açılmasıyla 1-2 hafta sonra yüksek ve çok yüksek riskli illerin artacağını göreceğiz. O zaman ne yazık ki kötü bir tablo olacak. Günlük 200 binin altında aşılama var ve bunu artırmalıyız. En az 1 milyona yakın aşılama olmalı, bunu yapmadığımız sürece toplumsal bağışıklığı sağlayamayız. En önemli sorunlardan birisi varyant virüsün tüm illerde artış göstermesi. Bu koşullarda kontrollü veya kontrolsüz normalleşme sürecine geçmemiz mümkün değil. Aksine önlemleri artırmamız gerek" dedi. 

HASTANELERİN DURUMU

Hastanelere başvurularda bir miktar artışın olduğunu dile getiren Ökten, "Henüz bu ciddi bir boyutta değil, yoğun bakım veya servis bakımından şu an sıkıntı yok. Ama artabilir. Kontrollü normalleşmede turizm düşünüldü. Siyaset ve ekonomi, bilim ve insan yaşamının önüne geçmiş durumda. Bunda da en büyük etken de yazık ki turizm sezonu" dedi.

'İŞİMİZ DAHA ZOR'

Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan da sosyal medyadan, "Ne vatandaş, ne işyerleri önerilere uyuyor. Ya uymalarını sağlayacağız, ya da İstanbul başta yeni vaka artışlarına hazırlıklı olacağız. Lokal önlemlerle, seyahat kısıtlaması olmaksızın, salgını kontrol etmek mümkün değil. Dünyada vakalar azalırken bizde artıyor, virüs olumlu bir mutasyona uğradıkça işimiz önceki artışlardan daha zor olacak" açıklamasını yaptı.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2021.03.09 09:18 - Son Güncellenme: 2021.03.09 10:13 - Kübra Coşar-pasif
A