Rekordan vazgeçti

Rekordan vazgeçti

Dünya serbest dalış rekortmeni 40 yaşındaki Devrim Cenk Ulusoy, Ardahan'da yüzeyi buz tutan Çıldır Gölü'ndeki rekor dalışından vazgeçti.

2013.02.21 17:19 - Son Güncellenme: 2013.02.21 17:20 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Rekordan vazgeçti

Yaklaşık 20 gün önce Ardahan'ın Çıldır ilçesine babası Mustafa Teoman Ulusoy ile gelen Devrim Cenk Ulusoy, antrenmanlarına hava muhalefeti nedeniyle bir hafta sonra başladı. 20 günde sadece 4 kez dalış yapabildiği Çıldır Gölü'nde görüş mesafesinin yok denecek kadar az olduğunu söyleyen Ulusoy, "Çıldır Gölü karanlık bir kuyu gibi. Suya girdiğimde bir karış önümü göremiyorum. Buraya gelirken ilk hedefim paletli olarak 110 metrelik rekoru kırmaktı. Ancak görüş mesafesi olmadığı için bundan vazgeçip 2010 yılında Danimarkalı serbest yüzücü Stig Avall Sverinsen'in paletsiz olarak ülkesinde buz altından 72 metreyi geçerek Guinness dünya rekorunu kırmak istedim. Maalesef Çıldır Gölü buna da izin vermedi" dedi.

AKLIMIZ BAŞIMIZDAYKEN VAZGEÇTİK

Bir nefeste 9.5 dakika durabildiğini ifade eden Devrim Cenk Ulusoy, bu iki rekor denemesinin kendisi için çok basit olduğunu ifade ederek şöyle konuştu:

"Hava şartları çok kötü. Suya girmek için açtığımız delikler aynı gün kapanıyordu. Buzun altından yüzerken görüş mesafesi olmadığı için kafamı buz sarkıtına çarpıp baygınlık geçirerek suyun derinliklerinde kaybolabilirdim. Amacımız buraya gelirken memleketim Çanakkale ile Ardahan arasında bir dostluk köprüsü kurmaktı. Çıldır Gölü'nün güzelliğini rekorlarla taçlandıralım istedik. Fakat geldiğimiz günden itibaren şanssızlıklar peşimizi bırakmadı. Kılavuz ipimiz bile koptu. Babamla birlikte psikolojimiz bozuldu. Daha çok risk almadan biz bu işi burada noktalayalım istedik. Buradaki projeyi önümüzdeki yıl devam etmek amacıyla şimdilik bitirdik. Güvenliğimi sağlayacak olan ekibin bile güvenliğinden şüphe duyduk. Bu nedenle akıl sağlımız yerinde iken bu rekor denemesini yapmama kararı aldık."

Her gün oğluyla birlikte Çıldır Gölüne gelen baba Teoman Ulusoy ise, "Bir gün önce rüyamda Devrim'in yön bulmak için kullandığı kılavuz ipinin koptuğunu ve gölde kaybolduğunu gördüm. Antrenmanda kılavuz ipinin koptuğuna şahit olunca, artık buna son vermenin zamanı geldiğini düşündük" dedi.

Ardahan Valisi Seyfettin Azizoğlu da Dünya Serbest Dalış Rekortmeni Devrim Cenk Ulusoy'un bu kararına saygı duyduklarını belirterek, "Önemli olan sporcunun sağlığıdır. Bu yıl olmaz başka yıl olur" diye konuştu.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.02.21 17:19 - Son Güncellenme: 2013.02.21 17:20 - HABER MERKEZİ
A