Rekor kırdılar, 12. şampiyonluğa koşuyorlar - ÖZEL HABER
Bursa'da eğitim veren Nilüfer İşitme Engelliler Meslek Lisesi'nde engelli erkek basketbol takımı, üst üste 11 kez şampiyon olarak lig tarihinde rekor kırarken, bu yıl 12. şampiyonluğuna koşuyor. Engelli bayan basketbol takımı ise, kurulduğu ilk yılında Türkiye şampiyonu oldu.
2013.06.07 09:51 - Son Güncellenme: 2013.06.07 09:53 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
İLGİLİ VİDEO
Rekor kırdılar, 12. şampiyonluğa koşuyorlar – ÖZEL HABER
Mesut DEMİR/BURSADABUGUN.COM
Bursa'da eğitim veren Nilüfer İşitme Engelliler Meslek Lisesi'nde engelli erkek basketbol takımı, üst üste 11 kez şampiyon olarak lig tarihinde rekor kırarken, bu yıl 12. şampiyonluğuna koşuyor. Engelli bayan basketbol takımı ise, kurulduğu ilk yılında Türkiye şampiyonu oldu.
REKORLARI KIRMAYA DEVAM EDECEKLER
Nilüfer İşitme Engelliler Meslek Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Dinçer Cengiz, Bursada Bugün'e yapılan açıklamada, "Okulumuzda basketbolu seven öğrencilerimizden kız ve erkek basketbol takımı oluşturduk. Engelli erkek basketbol takımımız, Türkiye İşitme Engelliler Spor Oyunları'nda oynadığı 11 sezonda üst üste Türkiye Şampiyonu oldular. Bu yıl 12. şampiyonluk için çalışmalarını sürdürüyor" dedi.
KIZ TAKIMI DA ŞAMPİYON
Engelli bayan basketbol takımını geçen yıl kurduklarını ifade eden Beden Eğitimi Öğretmeni Dinçer Cengiz, "Engelli bayan basketbol takımımız, kurulduğu ilk yılında Türkiye İşitme Engelliler Spor Oyunları'nda Türkiye şampiyonu oldular. Kız takımımız, gelecek yıl düzenlenecek şampiyonada da kupayı almak istiyor" diye konuştu.
SPOR ONLARI YAŞAMA BAĞLIYOR
12 yıldan buyana Nilüfer İşitme Engelliler Meslek Lisesi'nde beden eğitimi öğretmenliği yaptığını hatırlatan Dinçer Cengiz, "Okulumuzda öğrencilerimize basketbol sahasını kazandırdık. Onların daha sosyal olmasına spor olayları katkı sağladı. Öğrencilerin oturup, kalkmalarına, davranışlarına, ailelerin okula katılımlarına katkı sağladı. Okullarını hem Bursa'da hem de Türkiye'de, hem de dünyada tanıttılar. Bu onlar için büyük bir başarı" şeklinde konuştu.
TAKTİKLERİ İŞARETLERE DÖKÜYORLAR
Futbolda Türkiye ikincisi, masa tenisinde ve atletizmde Türkiye üçüncüsü olduklarını da ifade eden Cengiz, şunları kaydetti;
"Okulumuzda sadece basketbol değil, diğer branşlarda da başarılara imza atıyoruz. Sporda okul olarak açılan bir pencereyiz. İşitme engelli öğrencilerimizin eli kulağı ve sesiyiz. Onlar da bu alın terlerinin haklarını veriyorlar. Maçlarda işaretlerle konuştuğumuz için, sürekli oyun sırasında göz göze geliyoruz. Taktiklerimizi el işaretlerine dökerek maçta o taktiklere göre oyun planımızı kuruyoruz. Sürekli başarıya doğru gidiyoruz."
Engelli erkek basketbol takımı kaptanı Ümit Çaylı ve Engelli bayan basketbol takımı kaptanı Elif Aktaş ise, kazandıkları şampiyonluklarla çok mutlu olduklarını, rekorlara devam edeceklerini söyledi.
İLGİLİ GALERİ