Refiye'nin hikayesi umudu oldu!

Refiye'nin hikayesi umudu oldu!

Tekirdağlı Gardner Sendromu Hastası Refiye Yılmaz'a destek amacıyla sosyal paylaşım sitesi facebook'ta açılan sayfa, 37 yaşındaki bağırsak kanseri Ercan Gök'ün de umudu oldu. Arkadaşları, Gök'ün sağlığına kavuşması için kimsesiz eğitmenin sesini duyurmaya çalışıyor.

2013.04.17 19:15 - Son Güncellenme: 2013.04.17 19:16 - Sağlık - HABER MERKEZİ
A
Refiye'nin hikayesi umudu oldu!

 



Tekirdağlı Refiye Yılmaz'ın Amerika'ya tedavi için gönderilmesinin ardından, Refiye'ye destek amacıyla açılan destek sayfası, kalın bağırsak kanseri Keşanlı Ercan Gök için de umut oldu.

Edirne'nin Keşan ilçesinde halk oyunları eğitmeni olarak görev yapan Gök, 10 ay önce kalın bağırsak kanserine yakalandı.

Sözleşmeli olarak eğitmenlik yapan Gök, arkadaşları tarafından düzenlenen destek kampanyasında toplanan 20 Bin TL. ile ameliyat oldu.

Kalın bağırsağı tamamen alınan Gök'ün, ameliyattan 9 ay sonra ince bağırsağında da tümör oluştuğu tespit edildi.

Anne ve babasını küçük yaşta kaybeden Gök, maddi durumu el vermediği için tedavi giderlerini karşılamayadı.

Gök'ün hastalığının başladığı ilk günden bu yana kendisine destek veren yakın arkadaşları, umut arayışı içine girdi.

Ercan Gök'ün öğretmen olan arkadaşı Nazan Tuncelli, Star'a yaptığı açıklamada, yaşanan süreci anlattı.

Gök'ün tedavisinin devam edebilmesi için İstanbul'da kalması gerektiğini anlatan Tuncelli, uzak akrabalarıyla iletişime geçerek, bir süreliğine bunu sağladıklarını belirtti.

Hastalığının Ercan için hayati tehlike oluşturacak aşamaya geldiğine dikkat çeken Tuncelli, şunları söyledi: "Arkadaşımızı Prof. Dr. Oktar Asoğlu tedavi etti. Ameliyatın ardından tümör tespit edildi. Daha sonra bağırsağın daralması sonusu 'ileus' gözlendi. Ercan'ın hayati tehlikesi başladı.

Hastanede yatması gerekiyordu, ekonomik nedenlerden ötürü tedavi gördüğü hastanede yatamadı.

İleus nedeniyle acil amaliyat olması gerekiyor."

Ercan Gök'ün yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle son 1 aydır sürekli dayanılmaz ağrılarla mücadele ettiğini ifade eden Tuncelli, "Ercan, 1 ay içinde an az 15 kilo verdi. Birşey yiyip içemiyor.

Her geçen gün ölüme yaklaşıyor. Elden bir şey gelmiyor. Prof. Dr. Sayın Oktar Asoğlu, Ercan için elinden gelen her türlü maddi ve manevi yardımı yaptı. Ancak Ercan'ın sağlığına kavuşması için daha fazlası lazım. Ercan'ın yarım kalan tedavisinin yapılabilmesi, bakımının olabilmesi için acil maddi desteğe ihtiyacı var. Hem de çok acil." şeklinde konuştu.

Refiye Yılmaz'ın durumunu sosyal medya ile basından takip ettiklerini belirten Tuncelli, aynı umudu Ercan için de taşıdıklarını söyledi.

Kamuoyu ve ilgili kurumlardan, Ercan Gök için umutlu olduklarını kaydeden Tuncelli, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ercan'ın tümör yüzünden bağırsağı tıkalı durumda. Adeta ölümü bekliyor. Çok büyük ağrılar çekiyor. Şuanda 40 kiloya kadar düştü. Genel durumunun düzelmesi gerekiyor ve bu  ancak ameliyatla mümkün olabilir."
 

Diğer Sağlık ve Beslenme Haberleri için tıklayın


2013.04.17 19:15 - Son Güncellenme: 2013.04.17 19:16 - HABER MERKEZİ
A