Refik Yılmaz'dan köylere yatırım çıkarması
Gemlik Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz, çok sayıda köye inceleme gezisinde bulundu.
2013.02.18 11:11 - Son Güncellenme: 2013.02.18 11:13 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
Atatepe Tesislerinde Muhtarlarla Yatırım Konulu toplantı yapan Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz, öncelikli sorunları konusunda tüm köy muhtarlarından dosya hazırlamalarını istemişti. Belediye Meclisinin Başkanvekili Refik Yılmaz'a köylere götürülecek hizmet ve yatırımlar konusunda yetki vermesi üzerine Belediye teknik ekipleri, mimar ve mühendislerle beraber Muratoba, Katırlı, Hamidiye, Şükriye, Fevziye, Kurtul ve Engürücük köylerini ziyaret eden Refik Yılmaz, muhtarlardan öncelikli çalışmalar konusunda bilgi alıp, eksiklikleri duyulan bölgelerde incelemelerde bulundu. İl Genel Meclisi üyesi Ercan Barutçuoğlu'nun da katıldığı ziyaretler sırasında konuşan Gemlik Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz, "İl Özel İdaresi önümüzdeki yıl görevini tamamlıyor. Dolayısıyla Köylerimiz de mahalleye dönüştürülüyor. Biz hem yeni Büyükşehir Yasası konusunda köylülerimizi bilgilendiriyoruz, hem de belediyemiz tarafından yapılacak çalışma, hizmet ve yatırımların planlamasını yapıyoruz. 2014 yılını beklemeden, bu yıl içinde köylerimizin önemli eksiklerini gidererek, yatırımlarımızı başlatacağız" dedi.
Muratoba köyüne, Spor Sahası, Köy Meydanı ve Piknik alanı yapılacağını, köy camii ve çehresinin düzenlemesinin yanı sıra, boşaltılan köy okulu ve öğretmen lojmanının yenileneceğini vurgulayan Gemlik Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz, Katırlı Köyüne de Köy Meydanı, gençler için Basketbol ve Voleybol Sahası ve tuvaletlerinin yenilenmesi hizmetlerini getireceklerini kaydetti. Teknik ekipler ile birlikte köylülerin ihtiyaçlarının olduğu bölgeleri muhtarlar ile birlikte gezip, notlar alan Gemlik Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz, Fevziye Köyünün umumi tuvalet ihtiyacının yanı sıra, Şükriye Köyü köy köprüsünün yenileme çalışması, köy meydanı çehre düzenleme çalışmalarının da belediye tarafından üstlenildiğini ifade etti. Kurtul Köyü Dere ıslah çalışmaları, köye köy meydanı yapılması ve köy umumi tuvaletlerinin yenilenme çalışmalarıyla birlikte Engürücük Köyünün Köy girişi kavşak düzenlemesi ve köy meydanı düzenlemesi ile tuvaletlerinin yeniden yapımının da yine belediye tarafından planlanıp yapılacağını anlatan Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz, "Önce planlama çalışmalarını tamamlayacağız. Ardından da çalışmaları kısa sürede başlayacağız. Köylerimizin tüm öncelikli sorunlarını gidereceğiz. Gemlik Belediyesi olarak köylerimize yatırım atağını başlatıyoruz" diye konuştu.
Gemlik Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz, köy muhtarlarının taleplerini yerinde görme, keşif ve inceleme çalışmalarını önümüzdeki günlerde diğer köylerde de yapacağını açıklayarak, ilçenin tüm köylerinin ayrım yapılmadan hizmetlerden yararlanabilmesi ve yatırımlardan faydalanabilmesi için özenli planlama ve çalışmanın yerine getirileceğini sözlerine ekledi.