Reçetesiz ilaç işadamını öldürüyordu

Reçetesiz ilaç işadamını öldürüyordu

Medicalpark Bursa Hastanesi'nde son yıllarda Sağlık Bakanlığı'nın uygulamaya koyduğu Akılcı İlaç Kullanımı'nın önemine dikkat çeken bir olay daha yaşandı. Suat Çelik isimli işadamı doktoruna danışmadan aldığı ilacın alerjik reaksiyon oluşturması sonucu ölümden döndü.

2013.08.23 13:17 - Son Güncellenme: 2013.08.23 13:19 - Ekonomi - HABER MERKEZİ
A
Reçetesiz ilaç işadamını öldürüyordu

Boğazında oluşan enfeksiyon nedeniyle doktora danışmadan, reçetesiz ilaç kullanan ancak bir türlü yutamayan hastada da alerjik reaksiyon gelişti ve bilinci kapandı. Hasta Medicalpark Bursa Hastanesi yoğun bakım servisinde yapılan acil müdahale sonucu tekrar hayata tutundu.
2 gün boyunca önce Yoğun Bakım ardından da Dahiliye Servisi'nde kalan ve dün taburcu edilen Suat Çelik, "Bu konunun hassasiyetini ve uyarıların önemini insan başına gelince anlıyor, kamuoyunun bu konuda bilgilendirilmesi çok önemli. Benim yaşadığım olay çok şükür ki zamanında müdahale ile üzücü bir olaya dönüşmedi" diye konuştu.
Müdahaleyi gerçekleştiren doktorlardan Uz. Dr. S. Serkan Erkan kamuoyunda, 'doktora danışmadan İlaç kullanılmaması' algısının yaratılmasının önemini vurguladı. Erkan, "En küçük ihmal bile insan hayatına mal olabiliyor" diyerek, herkesi bu konuda duyarlı olmaya çağırdı. Suat Çelik'i yaşamda tutan ekipten Dahiliye Uzmanı Uz. Dr. Tuğrul Korukoğlu da konunun ne kadar önemli olduğunu, "Bilinçli ilaç kullanımı hem hayatımızı hem de sağlımızı korur" sözleriyle anlattı.

Diğer Ekonomi Haberleri için tıklayın


2013.08.23 13:17 - Son Güncellenme: 2013.08.23 13:19 - HABER MERKEZİ
A