Ray Manzarek kansere yenildi

Ray Manzarek kansere yenildi

Müzik çevrelerinde The Doors grubunun beyni olarak anılan klavyeci Ray Manzarek 74 yaşında hayatını kaybetti.

2013.05.21 20:31 - Son Güncellenme: 2013.05.21 20:31 - Magazin - HABER MERKEZİ
A
Ray Manzarek kansere yenildi

 


 

The Doors topluluğunun kurucu üyesi ve klavyecisi Ray Manzarek 74 yaşında hayatını kaybetti.

Manzarek, 1965 yılında Los Angeles'taki Venedik Plajı'nda tesadüfen tanıştığı Jim Morrison'la The Doors grubunu kurmuştu.

Uzun yıllar safra yolu kanseriyle mücadele eden Manzarek'in Almanya'nın Rosenheim kentinde bir hastanede öldüğü açıklandı.

The Doors topluluğu 1960'lı yıllarda "The End", "Break on Through to the Other Side" ve "Hello I Love" şarkılarıyla üne kavuştu.

Dünya çapında 100 milyondan fazla albüm satan grupla Manzarek, döneminin en meşhur klavyecilerinden biri oldu ve becerisiyle "Riders on the Storm" ve "Light my Fire" gibi şarkıların başarısında önemli rol oynadı.

Jim Morrison'ın 3 Temmuz 1971'de kalp krizi sonucu ölümü, teorik olarak grubun sonuna işaret etse de Chicago doğumlu Manzarek grubun solistliğini üstlenmişti.

Ray Manzarek sonraki yıllarda farklı gruplarda çaldı ve 1988'de çoksatan "Light My Fire: My Life with The Doors" adlı anı kitabını kaleme aldı.

BBC

Diğer Magazin Haberleri için tıklayın


2013.05.21 20:31 - Son Güncellenme: 2013.05.21 20:31 - HABER MERKEZİ
A