"Ramazan sonrası ölen şehit sayılır"

"Ramazan sonrası ölen şehit sayılır"

KASTAMONU Müftüsü Dursun Ali Şeker, Ramazan ayı içerisinde ibadetlerini yerine getirmiş ve ve tövbe eden müminlerin günahlarından arınmış olacağını belirtti. Müftü Şeker, bu müminlerin Ramazan ayının hemen sonrasında ölmesi halinde şehit sayılacağını söyledi.

2013.07.11 14:44 - Son Güncellenme: 2013.07.11 14:44 - Yaşam - HABER MERKEZİ
A
"Ramazan sonrası ölen şehit sayılır"

 

Ramazan'ın çok hayırlı bir ay olduğunu belirten Kastamonu Müftüsü Şeker, şehitliğin de imanla can verilerek ulaşılan bir mertebe olduğunu hatırlattı. Müftü Şeker şöyle dedi:

"Mübarek gecelerde, kandillerde bu ay içerisinde vefat eden mümin kardeşlerimiz, Allah'ın emrine harfiyen uyan, Peygamber Efendimizin yolunda, ulemanın yolunda, çevresine faydası olan ve imanla ölen kişilerin bu ayda dereceleri elbette yüksektir. Peygamber Efendimiz bir hadisi şerifte buyuruyor, 'Kim Ramazan Ayı'ndan hemen sonra ölürse, o şehittir. Şehit olarak ölür.' Ramazan Ayı boyunca müminler oruç tutuyor, arınıyor, temizleniyor ve tövbe ediyor, dua ediyor, zekat, fitre veriyor ve dolu dolu bir hayat yaşıyor. Günahsız olarak bayrama çıkıyor. Bayramdan sonra günahsız olan böyle birisi, Ramazana Ayı'nın peşinden ölürse şehit olarak ölür. Şehitlik, imanla can verilerek ulaşılan bir mertebedir. Ramazanda ibadetlerini yerine getirmiş bir mümin, ramazan sonrası ölürse bu mertebeye ulaşır." 

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2013.07.11 14:44 - Son Güncellenme: 2013.07.11 14:44 - HABER MERKEZİ
A