Ramazan Sokağı'nda eğlence dorukta

Ramazan Sokağı'nda eğlence dorukta

Nilüfer Belediyesi Ataevler Yılmaz Akkılıç Parkı'nda kurduğu 'Ramazan Sokağı'nda, Anadolu Arastası Dernekler Toplulukları'nın gösterileriyle Ramazan gecelerini daha eğlenceli hale getiriyor.

2013.07.11 11:48 - Son Güncellenme: 2013.07.11 11:49 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Ramazan Sokağı'nda eğlence dorukta


'Ramazan Geldi, Hoş Geldi, Nilüfer'e Şenlik Geldi' sloganıyla Nilüferlilere unutulmaz bir Ramazan eğlencesi yaşatmayı hedefleyen Nilüfer Belediyesi, Ataevler Yılmaz Akkılıç Parkı'nda Ramazan Sokağı kurdu. Akkılıç Parkı'nda kurulan Ramazan Sokağı'nı gezen Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, "Bu sene Nilüfer Belediyesi olarak Arasta Kooperatifimize üye olan derneklerimizin organizasyonlarıyla sizlerin karşınıza çıktık. Ramazan Sokağı'nı kurarak derneklerimizin yörelerinden getirdikleri ürünleri sizlerle paylaşacaklar. Burada ülkemizin, Anadolu kültürümüzün farklı tatlarını tatma imkanı bulacaksınız" dedi.
Bozbey, her akşam farklı bir derneğin etkinlik düzenleyeceğini belirterek Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Başkanı Şükrü Köse'ye teşekkür etti.
Nilüfer Belediyesi tarafından oluşturulan, Anadolu Arastası projesinde yer alan hemşeri derneklerinin kültür ve geleneklerinin yanı sıra yöresel lezzetlerinin de tanıtıldığı Ramazan Sokağı'nda, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği'nin düzenlediği etkinlikle Ramazan eğlencesi doruğa ulaştı. Hacivat ve Karagöz orta oyunu genç yaşlı 7'den 70'e herkesi kahkahaya boğarken, Yetenek Sizsiniz Türkiye yarışmasında yaptığı ilizyonlarla beğeni toplayan İlizyonist Salih gösterisiyle herkesi hayrete düşürdü. Çocukların meraklı gözlerle izlediği ilizyon şovunun ardından sahne alan Batı Trakya Türkleri Dans Topluluğu katılımcılardan büyük alkış aldı.
Gösterilerin ardından Ramazan Sokağı'nda dolaşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey yöresel lezzetlerin tadına bakarken, Nilüferlilerle bir araya geldi. Nilüfer Belediyesi'nin açtığı  stantta vatandaşlarla görüşen Bozbey projeler hakkında bilgiler verdi.
Ataevler Akkılıç Parkı'nda  Anadolu Arastası'ndan 45 dernek stand açtı. Ramazan boyunca 26 dernek her gece iftardan yarım saat sonra sahne alarak 4 Ağustos'a kadar Ramazan eğlencesi düzenleyecek.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2013.07.11 11:48 - Son Güncellenme: 2013.07.11 11:49 - HABER MERKEZİ
A