"Radikal önlemler alınmalı"

"Radikal önlemler alınmalı"

İtalyan futbol efsanesi Paolo Maldini, İtalyan ekiplerinin Avrupa'da başarılı olması için radikal değişimlere ihtiyaç bulunduğunu dile getirdi. Maldini, Serie A'da mücadele eden takımların gelirlerini arttırmak için önlemler alınması gerektiğini vurguladı.

2013.04.17 14:31 - Son Güncellenme: 2013.04.17 14:31 - Spor
A
"Radikal önlemler alınmalı"

Inter'in, Jose Mourinho yönetiminde Şampiyonlar Ligi şampiyonu olduğu 2010 yılından bu yana, hiçbir İtalyan takımı, Devler Ligi'nde yarı final vizesi alamadı. Üstelik Juventus teknik direktörü Antonio Conte'ye bakılacak olursa, bir İtalyan takımının yeniden Avrupa'nın 1 numaralı kupasını kazanması için daha uzun yıllar geçmesi gerekiyor. İtalyan futbol efsanesi Paolo Maldini de, Conte ile aynı görüşte. Serie A'da mücadele eden kulüplerin sürekli para kaybettiklerini hatırlatan Maldini, Avrupa'da başarı için radikal önlemler alınması gerektiğini söyledi.

"Radikal önlemler alınmalı"

İtalyan ekipleri ile Avrupa'nın üst düzey kulüpleri arasındaki farkın, Juventus - Bayern eşleşmesi ile bir kez daha ortaya çıktığını vurgulayan Maldini, "Juventus büyük bir takım. İtalya'da rakip tanımıyor. Ancak Bayern ile oynarken, aradaki farkı görebiliyorsunuz. Juventus'a, Bayern gibi takımlarla mücadele edebilmesi için en az 3 tane daha büyük futbolcu gerekli" dedi

İtalya'da, kulüplerin kendi statlarının olmamasının büyük bir sorun olduğunu belirten Maldini, geçmişi de özlemle andı. Kariyeri boyunca Milan ile 5 Avrupa Kupası kazanan Maldini, "1990'larda İtalya'da her biri Şampiyonlar Ligi şampiyonu olabilecek 7 büyük takım vardı. Ancak çılgınca harcamalar nedeniyle Parma - Lazio gibi kulüpler iflas etti. Milan ve Inter ise Berlusconi ve Moratti aileleri sayesinde hala ayakta durabiliyor" diye konuştu.

Diğer Spor Haberleri için tıklayın


2013.04.17 14:31 - Son Güncellenme: 2013.04.17 14:31 - Yağmur
A