PYD Eşbaşkanı Müslim'den Türkmenleri kızdıran açıklama

PYD Eşbaşkanı Müslim'den Türkmenleri kızdıran açıklama

PKK terör örgütünün Suriye kolu olan PYD'nin Eş Başkanı Salih Müslim, dün Kerkük'e sürpriz bir ziyarette bulunarak Kerkük valisi Necmettin Kerim'le görüştükten sonra bir basın toplantısı düzenledi.

2016.06.14 10:15 - Son Güncellenme: 2016.06.14 10:15 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
PYD Eşbaşkanı Müslim'den Türkmenleri kızdıran açıklama

"Kerkük bizim için kutsalların kutsalıdır" Salih Müslim, "IŞİD terör örgütünIrak'ta bazı bölgeleri işgal ettiği bir günde Kerkük'ü ziyaret etmek, bana gurur verdi" diyerek, Türkiye'nin IŞİD terör örgütüne yardım ettiği iddia etti ve bu durumun çok üzücü olduğunu söyledi.

Müslim'in Kerkük'le ilgili açıklaması Türkmenleri kızdırdı

Irak Türkmen Cephesi ise, yayınladığı bildiride PYD'nin açıklamasını şiddetle kınadı. Kerkük'te bir tek Türkmen vatandaş kalana kadar buranın bir Türkmen şehre olmaya devam edeceğini vurgulayan yetkililer, böyle açıklamaların iki halkın arasında tarihi ilişkinin bozulmasına yol açacağını ifade etti.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2016.06.14 10:15 - Son Güncellenme: 2016.06.14 10:15 - HABER MERKEZİ
A