Putin'in sağlık durumu hakkında şoke eden iddia!

Putin'in sağlık durumu hakkında şoke eden iddia!

Son günlerde koronavirüse yakalandığı, ondan önce ise Parkinson hastalığı sebebiyle görevi bırakacağı iddialarıyla gündeme gelen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin hakkında bu kez de kanser ameliyatı olduğu iddiaları gündemi sarstı

2020.11.21 10:37 - Son Güncellenme: 2020.11.21 10:38 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Putin'in sağlık durumu hakkında şoke eden iddia!

Moskova Devlet Diplomasi Enstitüsü'nde Halkla İlişkiler Departmanı'nın başındayken üniversite yönetiminin talebi üzerine Haziran 2019'da görevinden istifa eden Valeri Dimitriyeviç Solovey, iddiasını "karar mekanizmasının merkezindeki" kaynaklara dayandırdı.

İsmi belirtilmeyen bir diğer kaynak ise, Rusya Devlet Başkanı Putin'in şubat ayında karın bölgesinden ameliyat olduğunu öne sürdü.

Putin'in Parkinson hastalığına yakalandığı haberlerinin de kahramanı olan Valeri Solovey, Rus liderin sağlık problemleri nedeniyle ocak ayında görevi bırakmayı ve halefi olarak da kızı Katerina Tihonova'yı düşündüğünü öne sürerken, Putin'in sağlık durumuna ilişkin, "Biri nöropsikolojik, diğer ise kanser" ifadesini kullandı. Solovey, ikinci teşhise ilişkin "çok çok daha ciddi" değerlendirmesinde bulundu.Tam teşhise yönelik bilgi vermekten kaçınan Putin muhalifi Solovyev, "Ben doktor değilim ve bu sorunları ifşa etmek üzere etik bir hakkım yok" dedi. İngiliz Daily Mail gazetesinin haberine göre; Solovyev, "Bu bilgiye dayanarak, insanlar onun hayat ufkuna ilişkin sonuç çıkarabilirler. Bunun için özel tıp eğitimi almak gerekmeyecektir" yorumunda bulundu.

PARKİNSON OLDUĞU ÖNE SÜRÜLMÜŞTÜ

Daily Mail'in Moskova'daki kaynaklardan elde ettiği bilgilere dayandırılan haberde, Putin, 2012 yılından bu yana Parkison hastalığının pençesinde olduğu ve Ocak ayının sonunda devlet başkanlığı görevini bırakacağını ileri sürülmüş, Putin'in zaman zaman sağ kolunda beliren bulguların Parkinson hastalığına işaret edildiği öne sürülmüştü. Putin hakkında geçtiğimiz yıllar, Parkinson hastası olduğuna dair birçok kez iddia ortaya atılırken, söz konusu iddialar Britanya Tıp Dergisi tarafından incelendi. Yapılan incelemelerde, Putin'in sağ kolunda asimetrik olarak azaltılmış bir kol salınımı olduğu ve bulgunun Parkinson hastalığının bir belirtisi olarak ifade ediliyor.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in sağlık durumunun kötüleştiği ve istifa edeceği yönündeki iddiaları yalanlayarak, "Hayır Putin'in sağlığı mükemmel ve istifa etmeyecek." ifadelerini kullanmıştı. 

PUTİN ÖKSÜRÜK KRİZİNE GİRDİ

Rusya'da alınan tüm önlemlere rağmen salgının tüm hızıyla yayılırken, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in canlı yayınlanan bir telekonferans görüntüsünde yakalandığı öksürük krizi panik yaratmış, Kremlin, basında çıkan "Putin koronavirüse mi yakalandı?" iddialarına ilişkin açıklama yaparak, "Başkan Putin'in herhangi bir sağlık sorunu bulunmuyor. Koronavirüse yakalanmadı" denilmişti. 

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2020.11.21 10:37 - Son Güncellenme: 2020.11.21 10:38 - HABER MERKEZİ
A