Putin, ayrılıkçılardan insani koridor istedi
Rusya Devlet Başkanı Putin, Ukrayna'nın doğusundaki ayrılıkçı gruplara bir çağrı yaptı. Putin çağrısında etrafı kuşatılan ve teslim olan Ukrayna askerlerinin serbest bırakılması için bir insani koridor açılmasını istedi
2014.08.29 10:31 - Son Güncellenme: 2014.08.29 10:31 - Siyaset - HABER MERKEZİ
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'nın doğusundaki Rusya yanlısı ayrılıkçı gruplara rehin alınan Ukrayna askerlerinin serbest bırakılmaları için insani koridor açılması çağrısında bulundu.
Putin açıklamasında, "Donbass bölgesindeki silahlı gruplar büyük başarılar sağladı. Özellikle Ukrayna ordusunun operasyonlarının önünü kesmek, daha fazla ölümün meydana gelmesine engel olmak açısından önemliydi."
"Milis grupların operasyonları çerçevesinde bazı Ukrayna askerlerinin etrafı kuşatıldı, Ben milis gruplara, etrafı kuşatılan Ukrayna askerlerinin serbest bırakılmaları ve gereksiz ölümlerin önüne geçilmesi içi bir insani koridor açmaları çağrısında bulunuyorum. Onlara, savaş alanını terk etme, ailelerine, annelerine, eşlerine ve çocuklarına kavuşma şansını verin.
Yaralılar için acil tıbbi destek sağlayınız."
"Bunların gerçekleştirilmesi için, Rusya insani yardım konularında Donbass bölgesine destek vermeye hazır. Ukrayna yönetimine yeniden askeri operasyonları durdurmaları, ateşkes sağlamaları ve Donbass temsilcileriyle müzakere masasına oturmaları çağrısında blunuyorum." ifadelerini kullandı.