Pusat'ın ölümüne bakanlık el koydu

Pusat'ın ölümüne bakanlık el koydu

9 Eylül 2011 tarihinde bazı medya kuruluşlarında "Güle oynaya girdi öldü" vb. başlıklarla verilen ve tedavisinde gerekli dikkat ve özenin gösterilmeyerek 4 yaşındaki Pusat Kaya'nın ölümüne neden oldukları iddia edilen Bursa'da özel bir hastane ve bu hastanede ameliyatı gerçekleştiren ekiple ilgili Teftiş Kurulunca yürütülen soruşturma sonuçlandı.

2012.04.10 15:42 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Sağlık - HABER MERKEZİ
A
Pusat'ın ölümüne bakanlık el koydu

9 Eylül 2011 tarihinde bazı medya kuruluşlarında "Güle oynaya girdi öldü" vb. başlıklarla verilen ve tedavisinde gerekli dikkat ve özenin gösterilmeyerek 4 yaşındaki Pusat Kaya'nın ölümüne neden oldukları iddia edilen Bursa'da özel bir hastane ve bu hastanede ameliyatı gerçekleştiren ekiple ilgili Teftiş Kurulunca yürütülen soruşturma sonuçlandı. Soruşturma sonucunda çıkan karar şöyle:
"7 Eylül 2011 tarihinde Pusat Kaya isimli hastanın ameliyatının gerçekleştirildiği  özel bir hastaneye ait Cerrahi Müdahale Uygulama İzin Belgesinde Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi branşının bulunmadığı, bahsi geçen operasyonu gerçekleştiren Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanının adına da çalışma belgesinin düzenlenmediği tespit edilmiştir. Bu konuda Bursa Sağlık Müdürlüğü tarafından Ayakta Teşhis ve Tedavi Yapılan Özel Sağlık Kuruluşları Hakkındaki Yönetmeliğin ilgili hükümleri çerçevesinde adı geçen sağlık kuruluşunun mesul müdürü uyarılmış ve cerrahi birimi ile ameliyathane faaliyetleri 9 Eylül 2011 tarihinden itibaren 30 gün süre ile durdurulmuştur.
Ayakta Teşhis ve Tedavi Yapılan Özel Sağlık Kuruluşları Hakkındaki Yönetmelik hükümleri gereğince Özel Tıp Merkezinin özel bir ambulans firması ile hizmet alım sözleşmesi olduğu, bunun yanı sıra merkezin lacivert çizgili hasta nakil ambulansı olduğu ancak vakada 112 acil yardım ambulansının talep edildiği görülmüştür. Saat 20.45'te talep edilen 112 ambulansın saat 20.48'de olay yerine ulaştığı tespit edilmiş ve hastanın ambulans ile nakledilmesi hususunda olumsuz herhangi bir durum tespit edilmemiştir.
Uzman Heyet tarafından hazırlanan raporda, tıbbi tanı ile ameliyatın uyumlu olduğu, ameliyat sırasında bir problemle karşılaşılmadığı belirtilmekle birlikte kesin bir kanaate ulaşılabilmesinin ancak ayrıntılı otopsi ile mümkün olabileceği yönünde görüş bildirilmesi, ayrıca anestezi yönünden, hastanın takibinin yanı sıra, anestezi ve cerrahi hazırlığa yönelik süreç ile operasyon sürecindeki incelemenin yetersiz olduğunun belirtilmesi üzerine Bursa Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunulmasına karar verilmiştir"

Diğer Sağlık ve Beslenme Haberleri için tıklayın


2012.04.10 15:42 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A