Pülümür Belediye Başkanı: "Helikopter düşmeden önce..."

Pülümür Belediye Başkanı: "Helikopter düşmeden önce..."

Tunceli'nin Pülümür Belediye Başkanı Müslüm Tosun, Tunceli'de irtibat kesilen helikoptere ilişkin, "Köylüler helikopterin 1-2 sorti yaptığını, sendelediğini ifade ediyorlar. Helikopterin tekrar devam ettiğini, görüş alanının dışına çıktığını söylüyorlar. Köylüler, helikopterin inişe yeltendiğini ve tekrar yükseldiğini anlatıyorlar." dedi. Bölgeden gelen bilgilere göre helikopterin enkazı kara saplanmış şekilde bulundu. 7 polis, bir hakim, bir asker ve 3 personel toplam 12 kişi şehit oldu.

2017.04.18 19:34 - Son Güncellenme: 2017.04.18 19:36 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Pülümür Belediye Başkanı: "Helikopter düşmeden önce..."
02:07 Tunceli'de helikopterin düştüğü bölgeden ilk görüntüler!

İLGİLİ VİDEO

Tunceli'de helikopterin düştüğü bölgeden ilk görüntüler!

01:41 Tunceli'de helikopter düştü!

İLGİLİ VİDEO

Tunceli'de helikopter düştü!

Tosun, yaptığı açıklamada, Tunceli'nin Pülümür ilçesinden 11.40 sularında havalandıktan 10 dakika sonra irtibat kesilen ve içinde 12 kişi olan polis helikopterini arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Kendisinin de bu çalışmalara Kocatepe köyündeki vatandaşlarla katıldığını, ancak helikopterin bulunabileceği alana bu köyden araçların gidemediğini dile getiren Müslüm Tosun, şöyle devam etti:

"Köylüler helikopterin 1-2 sorti yaptığını, sendelediğini ifade ediyorlar. Helikopterin tekrar devam ettiğini, görüş alanının dışına çıktığını söylüyorlar. Köylüler, helikopterin inişe yeltendiğini ve tekrar yükseldiğini anlatıyorlar. Kocatepe köyünün arka kısmı Ovacık ilçesi. AKUT, 112, köylüler ve vatandaşlarla bölgede arama yapıyoruz. Tahmini bölgeye doğru yürüyoruz."

Tosun, bölgede yağmur yağdığını da ifade ederek, şöyle devam etti:

"Bölgede sis çok fazla. Şimdi rüzgar yok, sakin. Bölge sarp ve kayalık bir alan, halen karla kaplı. Bölgede kazıyıcı, yükleyici kepçemiz, Özel İdare'nin greyderi, kepçesi var. Yol kapalı. Orayı da arazi araçlarıyla açmaya çalışıyoruz. Belediyeden de 7-8 arkadaş çalışmalara katılıyor. Onun dışında 100'den fazla vatandaş arama çalışmasına katıldı. Bölge tamamen karla kaplı. Ovacık'a bağlanan, yazın yaylacıların kullandığı bir yol var. İş makineleriyle bu yolu açmaya çalışıyoruz. Orayı açarsak araçlarla helikopterin bulunabileceği alana çıkma şansımız olacak. Kar kalınlığı 1 metre civarında, belli noktalarda, rüzgarın doldurduğu yerlerde daha da fazla."

Belediye Başkanı Tosun, sis sebebiyle arama kurtarmaya katılan helikopterlerin ise şu anda uçamadığını da sözlerine ekledi.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2017.04.18 19:34 - Son Güncellenme: 2017.04.18 19:36 - HABER MERKEZİ
A