Psikiyatri hastalarına 'organik oda'

Psikiyatri hastalarına 'organik oda'

KAHRAMANMARAŞ Necip Fazıl Şehir Hastanesi'nde, Psikiyatri Servisi'nde tedavi gören hastalar için 'Organik Oda' hazırlandı. Psikolojik rahatsızlığı bulunan hastaların oluşturulan özel bölümde tedavi edildiğini belirten hastane yöneticisi Opr. Dr. Semih Yancar, "Hastaların kendilerine zarar verme ihtimali düşünülerek hazırlanan oda, kameralarla takip ediliyor" dedi.

2013.10.08 16:48 - Son Güncellenme: 2013.10.08 16:48 - Sağlık - HABER MERKEZİ
A
Psikiyatri hastalarına 'organik oda'

Necip Fazıl Şehir Hastanesi Psikiyatri Servisi'nde, psikolojik rahatsızlığı bulunan hastalar için 'Organik Oda' kuruldu. Özellikle madde bağımlısı, intihara teşebbüs veya diğer psikolojik rahatsızlıkları bulunan hastalar, ilk olarak burada tedaviye alınacak. Tedavisi süren hastaların 24 saat kameralarla gözetleneceğini belirten hastane yöneticisi Opr. Dr. Semih Yancar, kapalı ünite olarak bilinen organik odanın hastalar için denetim amacı taşıdığını söyledi.

Psikiyatrik hastalıklarda ilk 24 saatin çok önemli olduğuna değinen Opr. Dr. Yancar, şunları söyledi:

"Organik odaya aldığımız kişiler genellikle kendisine zarar verebilecek, intihara meyilli ve madde bağımlısı olan hastalardır. Burada hastalığın ilk devresiyle karşı karşıya kalıyoruz. Dolayısıyla hasta ne yaptığını bilmeden hareket edebilir. Organik oda korunaklı olduğu için kendilerine veya bir başka kişiye zarar vermesini engelliyoruz. Bu oda, kalın süngerlerle çevrili ayrıca led ışıklarından penceresine kadar hastanın durumu göz önüne alınarak kuruldu. Gecenin bir saatinde gelen bir hastanın farklı birimlerine sevk edilmeden tedavisi başlıyor. Belirli bir süre burada kalan hastalar sakinleşiyor ve kendine geliyor. Daha sonra ise ilgili birimlere gönderiyoruz. Aktif şekilde kullandığımız oda birçok hastanede henüz bulunmuyor. Bu açıdan gelecekte bu yöntemin daha çok kullanılacağını düşünüyoruz."
 

Diğer Sağlık ve Beslenme Haberleri için tıklayın


2013.10.08 16:48 - Son Güncellenme: 2013.10.08 16:48 - HABER MERKEZİ
A