Profesör Ovalı: İnatla benimle uğraşılıyor

Profesör Ovalı: İnatla benimle uğraşılıyor

Geçtiğimiz günlerde Prof. Dr. Ercüment Ovalı'nın kovid-19'a yakalandığı ve kendi geliştirdiği bir kokteyl antikor ile virüsten kurtulduğu öne sürüldü. Prof. Ovalı hakkında çıkan iddialara yanıt verdi.

2020.12.27 12:32 - Son Güncellenme: 2020.12.27 12:33 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Profesör Ovalı: İnatla benimle uğraşılıyor

Prof. Dr. Ercüment Ovalı, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı yerli ilaç geliştirmek için karantinaya girmiş ancak sonucunda önerdiği Dornaz Alfa isimli ilaç halihazırda Yeni Zelanda'da kullanımda olması nedeniyle hayli eleştirilmişti. Geçtiğimiz günlerde ortaya atılan iddialara göre, kovid-19'a yakalanan Ercüment Ovalı, ciğerlerindeki virüsü kendi geliştirdiği bir kokteyl antikor ile üç günde iyileştirdi.

Hürriyet'ten Fulya Soybaş'a konuşan Prof. Dr. Ercüment Ovalı, 'kokteyl antikor' denilen yeni ilaç iddiaları üzerine şunları kaydetti:

"23 Nisan'da bir TV kanalına verdiğim röportajdan başka hiç konuşmadım. Bir toplantıda yaptığım bu konuşma da sanki basına demeç vermişim gibi servis edilmiş. Israr ve inatla, anlayamadığım bir şekilde benimle uğraşılıyor. 'Beni affedin, konuşmak istemiyorum' dedikçe sanki konuşmuşum, sansasyonel açıklamalar yapmışım gibi haberler çıkıyor. İnanın şaşkın ve üzgünüm. Nasıl bir iştir bu? Anlayamıyorum. Toplantıda konuşulmuş, kulaktan kulağa yayılmış, benim demecimmiş gibi yazılmış. Şunu söyleyeyim böyle bir açıklama yapmadım."

"AYRINTIYA GİRMEYE GEREK YOK"

Prof. Dr. Ovalı "Korona oldunuz mu? İyi misiniz? İlaç geliştirdiniz mi?' gibi sorularına ise "Ayrıntıya girmeye gerek yok" diyerek yanıt vermedi.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2020.12.27 12:32 - Son Güncellenme: 2020.12.27 12:33 - HABER MERKEZİ
A