Prof. Ülkü göz yaşları içinde toprağa verildi

Prof. Ülkü göz yaşları içinde toprağa verildi

Muğla'nın Bodrum ilçesinde zıpkınla balık avlarken ağlara takılarak boğulan Prof. Atilla Ülkü, Bursa'da göz yaşları içinde toprağa verildi. Acılı oğul Sinan Ülkü, babasının yanında bıçak olduğunu, ancak kullanmaya fırsat bulamadığını söyledi.

2011.06.28 19:07 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Prof. Ülkü göz yaşları içinde toprağa verildi

Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı Gündoğan beldesindeki yazlığına Alman asıllı eşi Karin Ülkü (60) ile tatile giden Prof. Dr. Atilla Ülkü (64), geçen cuma günü zıpkınla balık avlamak için Akdeniz Koyu'ndan denize girdi. Ağlara takılarak hayatını kaybeden Ülkü, bugün Bursa'da son yolculuğuna uğurlandı. Ulucami'de ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazına Ülkü'nün yakınlarının yanı sıra çok sayıda meslektaşı katıldı. Yakınları göz yaşlarına boğulurken, Ülkü, Hamitler Mezarlığı'na defnedildi.
Ülkü'nün Bursa'da diş hekimliği yapan oğulları Sinan Ülkü ve farmakolog Cünay Ülkü'yü dostları teselli etti. Sinan Ülkü, "Babam çocukluğundan beri dalardı. Sağlığı oldukça yerindeydi. En son birkaç ay önce görüştük. Son daldığında yanında bıçağı da varmış, fakat kullanamamış. Çok büyük üzüntü içerisindeyiz" dedi
Ülkü'nün Alman eşi Karin Ülkü ise, kocasının profesyonel bir dalgıç olduğunu belirterek, "Kocam çok sağlıklıydı. Deniz tutkunu ve iyi bir dalgıçtı. Genç birisiyle bile 3 saat durmadan tenis oynayabilirdi. Öldüğüne hala inanamıyorum" diye konuştu.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2011.06.28 19:07 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A