Prof. Dr. Nevzat Tarhan: İstanbul Sözleşmesi ensest ilişkilerin önünü açtı

Prof. Dr. Nevzat Tarhan: İstanbul Sözleşmesi ensest ilişkilerin önünü açtı

Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü, Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan İstanbul Sözleşmesi'ni hedef aldı. Sözleşmenin ensest ilişkinin önünü açtığını iddia eden Tarhan, kadın ve erkeğin eşit olmadığını savundu.

2021.06.17 12:40 - Son Güncellenme: 2021.06.17 19:16 - Güncel
A
Prof. Dr. Nevzat Tarhan: İstanbul Sözleşmesi ensest ilişkilerin önünü açtı

TBMM Kadına Yönelik Şiddetin Sebeplerinin Tüm Yönleriyle Araştırılarak Alınması Gereken Tedbirlerin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırması Komisyonu, Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan'ı dinledi.

Komisyona sunum yapan Tarhan, İstanbul sözleşmesi'ne karşı çıkan ifadeler kullandı. Tarhan'ın ifadeleriyle komisyon üyeleri şaşkına döndü.

İstanbul Sözleşmesi'nin ensest ilişkilerin önünü açtığını savunan Tarhan, "Ensestin önünü açıyorsak, buyurun, isteyen yapsın bunu" ifadesi tartışma yarattı.

Tarhan, toplumsal cinsiyet rollerini ise "muz"a benzetti ve şunları ifade etti:

"Kadın ve erkek biyolojik olarak eşit değil; çünkü birinde testosteron hormonu, birinde östrojen hormonu var. Yani matematiğe karşı çıkıyorsanız çıkabilirsiniz ama biyolojik olarak kadın beyni erkek beyninden farklı. Sözleşmede cinsiyetle ilgili tanım net değil. Rol kavramını belirsiz bırakmış, belirsiz bıraktığı için herkes kendisine göre anlıyor, muz gibi, insan ne yerse ona benzetiyor. Böyle bir cinsiyet rolü."

Kadın ve erkeğin eşit olmadığını söyleyen Tarhan'a en sert tepki CHP'li Gamze Taşcıer'den geldi. Taşcıer, Tarhan'ın gerici açıklamalarının kabul edilemeyeceğini söyledi. 

Nevzat Tarhan daha önce kanser tedavisi görürken hayatını kaybeden Neslican Tay ile ilgili skandal bir paylaşımda bulunmuştu. "Seküler dünyanın rüzgarına kapılmasaydı dinlerin gücünden faydalanabilseydi hastalığı düşman gibi görmezdi" demişti.

Tarhan "kız çocuklarını okutmanın arkasında evlilik karşıtlığı var" açıklmasıyla da tepki çekmişti.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2021.06.17 12:40 - Son Güncellenme: 2021.06.17 19:16 - Sevcan Sarıkaya
A