Prof. Dr. Ceyhan: Google üniversitesinden mezun olanlarla salgın bitmez

Prof. Dr. Ceyhan: Google üniversitesinden mezun olanlarla salgın bitmez

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı olarak görev yapan Prof. Dr. Mehmet Ceyhan koronavirüs aşılarına ilişkin kulaktan dolma görüşlere adete ateş püskürdü; "Google üniversitesinden mezun olanlarla salgın bitmez" dedi.

2021.07.04 22:09 - Son Güncellenme: 2021.07.04 22:09 - Güncel
A
Prof. Dr. Ceyhan: Google üniversitesinden mezun olanlarla salgın bitmez
05:05 Prof. Dr. Ceyhan: Yüzde 60 bağışıklık için nüfusun yüzde 75-80'ini aşılamak gerekir

İLGİLİ VİDEO

Prof. Dr. Ceyhan: Yüzde 60 bağışıklık için nüfusun yüzde 75-80'ini aşılamak gerekir

Türkiye deyim yerindeyse aşıyla yatıp kalkıyor. Biontech mi, Sinovac mı? İki doz kafi mi üçüncüye gerek var mı? Salgının ilk gününden beri bu tarz soruların önde gelen muhataplarından Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, kulaktan dolma bilgilerle yapılan yorumlara adeta ateş püskürdü: Karpuz alırken bile o karpuzu satan insanın deneyimine güvenerek sen benim için seç bir tane derim.

Ceyhan, "İş aşıya geldiğinde herkes uzman kesiliyor", dedi ve uyarılarını sıraladı: Google üniversitesinden mezun olduklarını düşünerek o zaman bu salgın bitmez bak. 6 sene tıp fakültesi, 4 yıl bir ilgili bir branşta ihtisas bunun üzerine 3 yıl yüksek ihtisas, nereden bakarsanız bakın 25 seneden önce olmaz. Bir insanın aklını çelersiniz, zarar görür hayatını kaybeder ve bunun vebaliyle uyuyamazsınız.

AŞI MUTASYONU DA ENGELLİYOR

Arada eğer aşı olmayanlar varsa hızlıca orada aynı virüs bir kişiden öbürüne ondan öbürüne derken 20 defa bulaş gösterirse mutlaka bir ya da birkaç mutasyona uğruyor. Ve o aşı olmayanlar insanların dükkanlarının geç açılmasına insanların dükkanlarının iş yapmamasına belki bir süre sonra tekrar kapanmasına en büyük neden teşkil edecek.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2021.07.04 22:09 - Son Güncellenme: 2021.07.04 22:09 - Sevcan Sarıkaya
A