Prematüre bebeklere ninni ile tedavi

Prematüre bebeklere ninni ile tedavi

Ninni dinlemenin prematüre bebeklerin daha iyi beslenmesine ve uyku uyumasına yardımcı olduğu ifade edildi. Uzmanlar ninnin kalp atışını yavaşlattığı ve kilo almasına yardımcı olduğunu söyledi.

2013.06.21 15:02 - Son Güncellenme: 2013.06.21 15:03 - Sağlık - HABER MERKEZİ
A
Prematüre bebeklere ninni ile tedavi


Hastaneden bir an önce eve gitmek istyoranız permatüre bebeklerinize ninni söyleyin. Yapılan bir araştırmada prematüre bebeklere ninni dinletmenin onların uyumasına ve beslenmesine yardımcı olduğu kaydedildi.
Uzmanlar prematüre bebeklerin kalp atışı hızını yavaşlatmak ve uykusu ile beslenemsi konusunda ninninin önemli görev gördüğünü belirtti. Daha fazla kilo almasını sağlayarak hastaneden erken çıkmasına sebep olduğu ifade edildi.

New York-Presbyterian Phyllis ve David Komansky Çocuk Sağlığı Merkezi'nden uzmanlar farklı tür müziklerin farklı etki yaptığına dikkat çekti. Uzmanlar ebeveynler tarafından söylenen ninniler bebeğin kalp ve solunum fonksiyonlarına etki yapıyor, bunun yanında melodiker erken bebek beslenmeleri konusunda olumlu etki yapıyor.

Florida Eyalet Üniversitesi'nin daha önce yaptığı araştırmada müzik terapisi alan bebeklerin hastaneden erken çıktıkları belirtildmişti.  Beth İsraik Tıp Merkezi'nin yaptığı başka bir çalışnmada ise anne ve babalar tarafından seçilen ninnilerin söylenmesi bebek ile ebeveyn arasındaki bağı teşvik ettiği ortaya ileri sürülmüştü.

ABD'de birçok hastanede yoğun bakımda kalan bebekler için müzikle terapi yöntemi uygulanıyor. Anne karnındaki sesi taklit eden müziklerin bebeklerin daha rahat olmasını sağladığı düşünülüyor. 

Diğer Sağlık ve Beslenme Haberleri için tıklayın


2013.06.21 15:02 - Son Güncellenme: 2013.06.21 15:03 - HABER MERKEZİ
A