Potada dev heyecan

Potada dev heyecan

Basketbolda "Dörtlü Final" heyecanı başlıyor.

2013.05.09 19:50 - Son Güncellenme: 2013.05.09 19:50 - Spor - HABER MERKEZİ
A
Potada dev heyecan

 

Basketbolda THY Avrupa Ligi dörtlü final heyecanı, İngiltere'nin başkenti Londra'da 10 Mayıs Cuma günü başlıyor.

Belediye binası olarak kullanılan Londra'nın simge yapılarından City Hall'da dörtlü final öncesi ödül töreni ve basın toplantısı düzenlendi.

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, katıldığı basın toplantısında, Avrupa'nın sanat, kültür ve bilimdeki önderliği gibi basketbolda da lider olmasını beklediklerini ifade ederek, "Bu ligin sponsoru olmak bizim için bir onur. THY, sporu çok seviyor ve desteklemeyi sürdürüyor. THY Avrupa Ligi'yle, Avrupa'nın basketbolda da lider olmasını umuyoruz" diye konuştu.

THY Avrupa Ligi CEO'su Jordi Bertomeu da Londra'da bulunmaktan duyduğunu heyecanı dile getirerek, bu yıl finalin her zamankinden daha çekişmeli geçeceğini söyledi. "4 büyük takım ve onların harika antrenörleri burada" diyen Bertomeu konuşmasında başta THY olmak üzere birçok kuruma ve yetkiliye teşekkür etti.

-Navarro: "Real Madrid maçıyla ilgili endişemiz yok"-

Barcelona'da forma giyen Juan Carlos Navarro, 10 Mayıs Cuma günü karşılaşacakları Real Madrid maçıyla ilgili endişeli olmadığını belirterek, "Ama burası zorlu takımların olduğu bir lig, mücadele edeceğiz" dedi.

Barcelona'nın antrenörü Xavi Pascual da takımının pek çok kez Real Madrid'le karşılaştığını, maçın özellikle İspanyol basketbolseverler için harika bir şov olacağını ifade etti.

Real Madridli Rudy Fernandez, Barcelona maçını kazanmak için ellerinden geleni yapacaklarını ancak tecrübeli takımlarla karşı karşıya olduklarını söyledi.

Dörtlü finalin başlaması için sabırsızlandığını kaydeden Real Madrid'in antrenörü Pablo Laso ise ilk maçta Barcelona ile karşılaşacak olmalarıyla ilgili, "Kazanmayı umuyoruz. Harika bir takıma karşı mücadele vereceğiz" dedi.

-Spanoulis: "Motivasyonumuz yüksek, iyi bir takımız"-

Olympiakoslu basketbolcu Vassilis Spanoulis, geçen yıl şampiyon olduklarının hatırlatılması üzerine, "Kupayı aldığınızda her zaman bir sonraki yıl zor olur" dedi.

Spanoulis, "Ne kadar hazırsınız? İstanbul'daki maçın tekrarı mı olacak?" sorusuna, "Motivasyonumuz yüksek, iyi bir takımız" yanıtını verdi.

Olympiakos'un antrenörü Georgios Bartzokas, güçlü bir takımları olduğunu dile getirdi ve dörtlü final mücadelesinin "takımın çalışmalarının taçlandırılması" olarak değerlendirdi. Bartzokas, iyi bir takım olarak Londra'ya geldiklerini, ellerinden geleni yapacaklarını ve çekişmeli maçlardan çekinmediklerini belirtti.

CSKA Moskovalı oyuncu Nenad Krstic, geçen yıl oynanan dörtlü finalin son maçındaki yenilgilerinin hatırlatılması ve bundan ne öğrendiğinin sorulması üzerine, "Son saniyelerde maç nasıl kaybedilir onu öğrendim" yanıtını verdi.

Krstic, Olympiakos'a karşı verecekleri mücadeleye ise hazır olduklarını ifade etti.

CSKA Moskova'nın antrenörü Ettore Messina da "Geçen yılki sonuç düşünülmemeli, önümüze bakmalıyız" dedi.

Bu arada basın toplantısından önce ödül töreni düzenlendi. Olympiakos'lu basketbolcu Vassilis Spanoulis ligin "En Değerli Oyuncusu" seçildi.

Diğer Spor Haberleri için tıklayın


2013.05.09 19:50 - Son Güncellenme: 2013.05.09 19:50 - HABER MERKEZİ
A