Polislere biber gazı kullanma eğitimi

Polislere biber gazı kullanma eğitimi

Turizmin gözde tatil merkezlerinden Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde yaşanabilecek toplumsal olaylara müdahale edecek olan polislere, 'biber gazı kullanma' eğitimi verildi. Bir komiser, "Güzel kardeşim, ben size kıyamam. Beyefendi böyle şeylere gerek yok, hadi gel vazgeç" dedi, ardından da biber gazını duvara sıktı. Komiserin esprili yaklaşımı, eğitim alan polisleri kahkahaya boğdu.

2012.12.13 20:17 - Son Güncellenme: 2012.12.13 20:17 - Yaşam - HABER MERKEZİ
A
Polislere biber gazı kullanma eğitimi

Bodrum'da yaşayanabilecek toplumsal olaylarda herhangi bir nedenle direnen kişiyi etkisiz hale getirecek olan polislere, Muğla Emniyet Müdürlüğü tarafından, 'biber gazı kullanma eğitimi' verildi. Bodrum Şehir Stadı'ndaki eğitim, Bölge Trafik Şube Müdürü Nevzat Erem ve Muğla Asayiş Şube Müdürlüğü'nde görevli komiser İslam Hatip tarafından verilirken eğitime 150 polis katıldı.

Eğitimde ilk olarak teorik bilgiler veren Bölge Trafik Şube Müdürü Erem, daha sonra biber gazının saldırı anında, bıçaklı, sopalı kavgada ve başkası tarafından darp görmüş kişilere veya izin verilmeyen toplumsal olaylarda kullanılması gerektiği ve hiç bir zaman zorunlu olmadıkça kullanılmaması gerektiği vurgulandı. Biber gazının polis tarafından kullanılacak en son caydırıcı malzeme olduğunu savunan Erem, polisin de kullanılan gazdan etkilenebileceğini kaydetti.

ÖNCE CAYDIRMAYI DENEDİ

Teorik bilgilendirmenin ardından polislerden biber gazını duvara sıkmaları istendi. Biber gazının nasıl sıkılacağını gösteren Emniyet Müdürü Nevzat Erem, "Dur polis. Direnme, zor kullanırım hareket etme" dedikten sonra bir metrelik mesafeden biber gazını duvara sıktı. Ardından tek sıraya giren polisler, duvara karşı aynı kelimeleri kullanıp biber gazını sıktı. Sıra kendisine gelen bir komiser, duvara yaklaşıp "Güzel kardeşim, ben size kıyamam. Beyefendi böyle şeylere gerek yok, hadi gel vazgeç" diyerek sözde direnen kişiyi caydırmaya yönelik konuşma yaptı. Komiserin bu konuşması meslektaşlarının kahkahalarla gülmesine neden oldu. İki kez duvara gelen komiser, daha sonra müdürünün talimatıyla biber gazını duvara sıktı. Biber gazının kullanılmasının ardından eğitim sona erdi.
 

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2012.12.13 20:17 - Son Güncellenme: 2012.12.13 20:17 - HABER MERKEZİ
A