Polisler 'oyunculuk performansı' diyerek açıkladı! Tesla'nın ezdiğini iddia etti

Polisler 'oyunculuk performansı' diyerek açıkladı! Tesla'nın ezdiğini iddia etti

ABD'nin Louisiana eyaletinden 47 yaşındaki bir erkek, kendisini Tesla aracın altına doğru iterek, ezildiği yalanının kameralara yansıyarak ortaya çıkmasının ardından tutuklandığı öğrenildi.

2021.09.10 10:44 - Son Güncellenme: 2021.09.10 10:44 - Dünya
A
Polisler 'oyunculuk performansı' diyerek açıkladı! Tesla'nın ezdiğini iddia etti

47 yaşındaki Arthur Bates Jr. isimli erkek, polise giderek New Orleans yakınlarındaki oldukça yoğun bir benzin istasyonu otoparkında geri geri giden Tesla aracın kendisine çarptığını, bunun sonucunda yaralandığını iddia etti. 

İddiaya göre Arthur Bates Jr., benzin istasyonuna gidip, kendisine elektrikli aracın çarptığını ve yaralandığını söylemiş, hemen acil yardım ekibi istenmiş, bu sırada 'yaralı adam' bacağından ve boynundan yaralandığını söyleyerek şikayette bulunmuştu. 

Ancak polis, Tesla'nın kamera kayıtlarını inceleyerek olay anının farklı olduğunu ortaya koydu. Görüntülere göre, Tesla kullanıcısı sürücü araçla geriye doğru çıkarken, o sırada yürümekte olan Arthur Bates Jr., kendisini aracın altına atarak düşmüş, aracın kendisine çarptığını öne sürmek için ise abartılı davranışlar sergilemişti. Polisler, video görüntüsünde adamın kendisini aracın önüne kasıtlı olarak attığını, bir süre bacağını havada tuttuğunu fark etti. 

Polisler yalanı ortaya çıkan Bates'in kendisini aracın altına attığını kabul ederek tutuklandığını açıkladı. 

Adından sıkça bahsettiren Tesla'nın aracın etrafını gösterip kaydeden birden fazla kamerayla donatıldığı biliniyor. 

TESLA'NIN ÖLÜMLE SONUÇLANAN KAZALARI VAR

ABD Ulusal Karayolu Trafiği Güvenliği İdaresi Ocak 2018'den bu yana otopilot kontrolünde çalışan Tesla araçlarının itfaiye ve polis arabaları gibi acil durum araçlarına çarptığı 11 kazanın tespit edildiğini duyurmuş, kazaların toplam 17 kişinin yaralanması ve bir kişinin ölümüyle sonuçlandığı kaydedilmişti. 

Çoğu kazanın hava karardıktan sonra meydana geldiği, çarpışma anında acil durum araçlarının ışıkları yanar bir şekilde durma halinde olduğu ve kazaya karışan Tesla araçlarının tümünün otopilot veya trafik duyarlı seyir kontrol sisteminde olduğu aktarılmıştı. 

Soruşturmada araçların otopilottayken kullanılan teknolojilerin değerlendirileceği ifade edildi. Soruşturmanın 2014-2021 yıllarına ait Y, X, S ve 3 model araçları kapsadığı belirtilmişti. Tesla'nın 765 bin aracının soruşturma kapsamında olduğu tahmin ediliyor.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2021.09.10 10:44 - Son Güncellenme: 2021.09.10 10:44 - Şeyma Nur Sezgin
A