Polisle sanık yakınları arasında gerginlik

Polisle sanık yakınları arasında gerginlik

İZMİR'in Yamanlar Semti'nde, suç örgütüne üye olduğu gereçeksiyle tutuklanıp bir yıl cezaevinde kaldıktan sonra tutuksuz devam eden yargılama sonunda 15 yıl hapis cezasına çarptırılan 19 yaşındaki R.T.'yi gözaltına almak isteyen polisle, sanığın yakınları arasında gerginlik çıktı. Arbede sırasında R.T. kaçarken, bir polis otosunun ön camında hasar oluştu. Yakınları R.T.'nin suç örgütüyle ilgisinin olmadığını, telefon dinlemesine takıldığı için ceza aldığını ileri sürdü.

2014.02.24 18:08 - Son Güncellenme: 2014.02.24 18:08 - Yaşam - HABER MERKEZİ
A
Polisle sanık yakınları arasında gerginlik

Olay, Yamanlar Semti'ndeki oto yıkamacıda bugün saat 16.00 sıralarında meydana geldi. Terör nedeniyle Diyarbakır'dan ailesiyle İzmir'e göç eden R.T., bir suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyon kapsamında gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen R.T., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Yaklaşık bir yıl cezaevinde kalan ve nişanlı olan R.T., daha sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

15 YIL HAPİS CEZASI

Yargılama sonunda R.T., suç örgütüne üye olmak suçundan 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Avukatı karara itiraz ederken R.T., kayıplara karıştı. Bugün devriye görevini yapan polis ekipleri, R.T.'nin ailesinin sahibi olduğu oto yıkamacıda, genç adamı görünce gözaltına almak istedi. R.T.'nin yakınları polise direnince de gerginlik yaşandı. Çok sayıda polis ekibi söz konusu yere sevk edildi. Arbede sırasında, R.T. kaçtı, 35 A 28333 plakalı resmi polis otosunun ön camında hasar oluştu.

R.T.'nin kaçmasını sağlamak için polise direndiği belirtilen ağabeyleri F.T., M.T. ve R.T. ile oto yıkamacıda çalışan bir kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan 4 kişi Karşıyaka İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Olayın ardından Emniyet binası önüne gelen R.T.'nin yakınları, genç adamın suç örgütüyle bir ilgisinin olmadığını ve yaptığı telefon görüşmesi nedeniyle hakkında hapis cezası verildiğini savundu. Polisin olayla ilgili başlattığı soruşturma sürüyor.

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2014.02.24 18:08 - Son Güncellenme: 2014.02.24 18:08 - HABER MERKEZİ
A