Polisevine roketli saldırıda kadın izi

Polisevine roketli saldırıda kadın izi

Emniyet ve polisevine düzenlenen saldırının faillerinden DHKP-C'li Muharrem Karataş'ın çantasından iki farklı kişiye ait saç teli çıktı. Tellerden birindeki DNA bir kadına ait.

2013.10.08 14:17 - Son Güncellenme: 2013.10.08 14:17 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Polisevine roketli saldırıda kadın izi

DHKP-C tarafından Emniyet Genel Müdürlüğü ile polis evine düzenlenen çifte roketli saldırıya ilişkin soruşturmada ilginç bir gelişme yaşandı. Özel timle girdiği çatışmada ölü ele geçirilen Muharrem Karataş'ın sırt çantasındaki eşyalarında farklı iki kişiye ait saç teli bulundu.

AK Parti Genel Merkezi'ne 19 Şubat 2013 günü LAW silahlı saldırıdan dolayı "Kırmızı Bülten"le aranan Muharrem Karataş ile Serdar Polat'ın çantasındaki eşyalarda biyolojik inceleme yapıldı. Kriminal Polis Laboratuvarı'ndaki incelemede Karataş ile Polat dışında iki ayrı kişiye ait saç teline rastlandı.

Saç telinden birinin bir kadına ait olduğu anlaşıldı. Emniyet Teşkilatı'nda "veri bankası" olmadığı için Karataş'ın eşyalarında bulunan saç telinin kime ait olduğu tespit edilemedi.

SİLAHLAR TEMİZ

İki farklı kişiye ait DNA'ya ulaşılması militanların bir DHKP-C hücresinden lojistik, keşif ve barınma anlamında yardım aldığını gündeme getirdi.

Ölü ele geçen Muharrem Karataş ile yaralı yakalanan Serdar Polat'ın çatışmada kullandığı biri otomatik üç tabancanın balistik incelemesi tamamlandı. Üç silah "temiz" çıktı. Silahların daha önce herhangi bir eylemde ya da suçta kullanmadığı belirlendi.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.10.08 14:17 - Son Güncellenme: 2013.10.08 14:17 - HABER MERKEZİ
A