"Polis ağabey babam beni okula göndermiyor"

"Polis ağabey babam beni okula göndermiyor"

Adana'da okuldan geç geldiği için babası tarafından okula gönderilmeyen bir kız çocuğu, gözyaşları arasında 155'i arayarak "Alo polis ağabey babam beni okula göndermiyor" diye ağlayınca polis devreye girdi. Eve gelip aile ile görüşen polis, çocuğun tekrar okula gönderilmesini sağladı.

2013.04.17 10:50 - Son Güncellenme: 2013.04.17 10:51 - Yaşam - HABER MERKEZİ
A
"Polis ağabey babam beni okula göndermiyor"

Edinilen bilgiye göre olay, merkez Yüreğir ilçesinde meydana geldi. Alınan bilgiye göre, yıllar önce Remzi ve Songül M. çifti Bitlis'ten göç ederek Adana'ya yerleşti. Remzi M. burada simitçilik yaparak geçimini sağlarken eşi de bir lokanta da işe girdi. Bu arada ailenin 3 kız çocuğu da hem okula gidip hem de ev işlerine bakmaya başladı. Ailenin büyük kızı K.M. (18) ortaokuldan sonra okula gitmedi. 14 yaşındaki en küçük kızı T.M. ise ortaokul 3. sınıfta eğitimine devam ediyordu. Ancak geçtiğimiz hafta okuldan geç geldiği için baba Remzi M. kızarak, "Bundan sonra okula gitmeyeceksin" dedi ve kızını bir daha okula göndermedi. Kız çocuğu T.M. babasının sinirinin geçeceğini düşünerek beklemeye başladı, ancak baba aradan bir kaç gün geçmesine rağmen kızını bir türlü okula göndermedi. Bunun üzerine annesi ve babası işe gittiğinde ablasının telefonunu alan T.M. 155 polis imdat hattını arayarak, "Alo polis ağabey babam beni okula göndermiyor, bana yardım eder misiniz?" diyerek telefonda ağladı.

Bunun üzerine haber merkezi kız çocuğunun verdiği adrese Çocuk Şube Müdürlüğü'nde okula gönderilmeyen kızların okula kazandırılmasını sağlayan aralarında psikologlarında bulunduğu uzman ekip eve gitti. Evde kapıyı açan büyük kız K.M. kız kardeşinin rahatsız olduğu için okula gitmediğini söyledi. Ancak T.M. babasının kızıp göndermediğini söyledi. Bunun üzerine eve gelen ekip abla ve okula gönderilmeyen kız çocuğunu alıp çocuk şube müdürlüğüne götürerek anne ve babaya da telefonla ulaşıp şubeye gelmesini sağladı. Baba ile konuşan polis ve psikologlar kızını okula göndermesi gerektiğini, kızın psikolojisinin bozulduğunu söyledi. Bunun üzerine baba Remzi M. "Ben zaten bir kızgınlıkla kızımı okula göndermiyordum, ben okumadım ama onlar okusun" diyerek okula göndermeye ikna oldu. Ayrıca ortaokuldan sonra okula gitmeyen R.M.'nin de açık öğretimden okula devam etmesi için başvuru yapması sağlandı. Polisin sayesinde artık T.M. arkadaşlarıyla birlikte okula gidiyor.

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2013.04.17 10:50 - Son Güncellenme: 2013.04.17 10:51 - HABER MERKEZİ
A