Polis açıkladı: Kayıp 58 kişi ölü

Polis açıkladı: Kayıp 58 kişi ölü

Londra Polisi, Londra'daki Grenfell Tower'da çıkan yangında kayıp 58 kişinin ölmüş olduğuna kanaat getirdi.

2017.06.17 18:29 - Son Güncellenme: 2017.06.17 18:30 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Polis açıkladı: Kayıp 58 kişi ölü

Londra'da salı gecesi yaşanan yangının ardından haber  alınamayan 58 kişinin yaşamını yitirdiği tahmin ediliyor. 

İngiliz polisinden gelişmelere ilişkin yapılan son açıklamada,  yangının ardından haber alınamayan 58 kişinin hayatını kaybettiğinin  düşünüldüğünü ve ölü sayısının yükselebileceği belirtildi. Dün 30 kişi olarak açıklanan can kaybının, hayatından şüphe duyulan 58  kişiye dahil olduğu ifade edilen açıklamada, cesetlerin kimlik tespiti  çalışmalarının da sürdüğünü kaydedildi.

Çalışmalar devam ediyor

 Açıklamada, güvende olduğunu yetkililere halen bildirmeyen bina  sakinlerinden de bir an önce yetkililerle iletişime geçmeleri istendi. İngiliz yetkililer, ayrıca olay gecesi binada kaç kişinin bulunduğunun  tespit edilmesi yönünde çalışmaların da hızla devam ettiğini bildirdi.

Araştırma timlerinin binanın çökme tehlikesine rağmen cesetlere  ulaşmak üzere kısa bir aranın ardından yeniden binaya erişim sağladığını anlatan  yetkililer, uzman ekiplerin en üst kata kadar çıktığını ancak araştırmanın tam  olarak sonuçlanmasının birkaç hafta süreceğini vurguladı.

"Cesetler teşhis edilmeyebilir"  

Başkentin batısında, Kensington Belediyesine ait 120 daireli sosyal  konutta salı gecesi çıkan ve saatler sonra kontrol altına alınan yangındaki  "kayıpların" hayatlarından endişe ediliyor. Yetkililer ayrıca kimi cesetlerin  teşhis edilemeyeceği konusunda uyarıda bulunuyor.

İlk 4 katı ofis ve ortak alanlardan oluşan Grenfell Tower'ın  ikametgahlara ayrılan 20 katında 400 ila 600 kişinin yaşadığı tahmin ediliyor.

Görgü tanıkları, yangının 4. katta bulunan dairedeki buzdolabının  patlaması sonucu başladığını bildirmesine rağmen bu konuda henüz resmi açıklama  yapılmadı.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2017.06.17 18:29 - Son Güncellenme: 2017.06.17 18:30 - HABER MERKEZİ
A