PKK'nın sığınak ve mevzileri yerle bir edildi

PKK'nın sığınak ve mevzileri yerle bir edildi

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), "Şehit Jandarma Uzman Çavuş Lokman Dargın-4 Operasyonu" kapsamında Bingöl'de bölücü terör örgütü mensuplarına ait 23 sığınak ve 6 mevzinin kullanılmaz hale getirildiğini açıkladı.

2016.11.27 12:16 - Son Güncellenme: 2016.11.27 12:24 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
PKK'nın sığınak ve mevzileri yerle bir edildi
00:45 PKK'nın sığınak ve mevzileri yerle bir edildi

İLGİLİ VİDEO

PKK'nın sığınak ve mevzileri yerle bir edildi

Türk Silahlı Kuvvetleri, "Şehit Jandarma Uzman Çavuş Lokman Dargın-4 Operasyonu" kapsamında Bingöl Kiğı 2'nci Jandarma Komando Alay Komutanlığı unsurlarınca arama tarama faaliyeti gerçekleştirildiğini ve bu kapsamda bölücü terör örgütü mensuplarına ait 23 sığınak ve 6 mevzinin kullanılmaz hale getirildiğini bildirdi.

Arama tarama faaliyetlerinde terör örgütü mensuplarına ait 28 adet Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, 19 adet büyük tüp, 20 adet küçük tüp, 2 EYP düzeneği ve 1 adet elektrikli fünye bulunduğu belirtildi.

Arama tarama faaliyeti sonucunda 23 sığınak ve 6 mevzii tespit edildi. Sığınak ve mevziilerde yapılan aramalarda ; 28 Kaleşnikof Piyade Tüfeği şarjörü,19 büyük tüp, 20 küçük tüp, 2 el yapımı patlayıcı düzeneği, 1 adet 8'li pil bloğu, 1 elektrikli fünye, 1 fotoğraf makinası, 1 sırt çantası, 1 uyku tulumu ve değişik miktarda muhtelif yaşam malzemeleri ele geçirildi.

Askeri kaynaklar, tespit edilen sığınak ve mevziilerin sınırlardan sızarak gelmeye çalışan birçok PKK'lı için hazırlandığının değerlendirildiğini belirtti.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2016.11.27 12:16 - Son Güncellenme: 2016.11.27 12:24 - HABER MERKEZİ
A