PKK'nın sığınak ve mevzileri yerle bir edildi
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), "Şehit Jandarma Uzman Çavuş Lokman Dargın-4 Operasyonu" kapsamında Bingöl'de bölücü terör örgütü mensuplarına ait 23 sığınak ve 6 mevzinin kullanılmaz hale getirildiğini açıkladı.
2016.11.27 12:16 - Son Güncellenme: 2016.11.27 12:24 - Güncel - HABER MERKEZİ
İLGİLİ VİDEO
PKK'nın sığınak ve mevzileri yerle bir edildi
Türk Silahlı Kuvvetleri, "Şehit Jandarma Uzman Çavuş Lokman Dargın-4 Operasyonu" kapsamında Bingöl Kiğı 2'nci Jandarma Komando Alay Komutanlığı unsurlarınca arama tarama faaliyeti gerçekleştirildiğini ve bu kapsamda bölücü terör örgütü mensuplarına ait 23 sığınak ve 6 mevzinin kullanılmaz hale getirildiğini bildirdi.

Arama tarama faaliyetlerinde terör örgütü mensuplarına ait 28 adet Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, 19 adet büyük tüp, 20 adet küçük tüp, 2 EYP düzeneği ve 1 adet elektrikli fünye bulunduğu belirtildi.

Arama tarama faaliyeti sonucunda 23 sığınak ve 6 mevzii tespit edildi. Sığınak ve mevziilerde yapılan aramalarda ; 28 Kaleşnikof Piyade Tüfeği şarjörü,19 büyük tüp, 20 küçük tüp, 2 el yapımı patlayıcı düzeneği, 1 adet 8'li pil bloğu, 1 elektrikli fünye, 1 fotoğraf makinası, 1 sırt çantası, 1 uyku tulumu ve değişik miktarda muhtelif yaşam malzemeleri ele geçirildi.

Askeri kaynaklar, tespit edilen sığınak ve mevziilerin sınırlardan sızarak gelmeye çalışan birçok PKK'lı için hazırlandığının değerlendirildiğini belirtti.
