PKK'lıların mağaraları imha edildi!

PKK'lıların mağaraları imha edildi!

Diyarbakır'da PKK'lı teröristlerce kullanılan 6 mağara imha edildi. Narkoterörle mücadele kapsamında 251 kilogram esrar ve 184 kilo 900 gram Hint keneviri tohumu ele geçirildi

2017.10.21 20:48 - Son Güncellenme: 2017.10.21 20:49 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
PKK'lıların mağaraları imha edildi!

Diyarbakır'ın Lice, Hazro, Kulp ve Silvan  ilçelerinde terör örgütü PKK mensuplarınca kullanılan 6 mağara imha edildi. 

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Lice, Hazro, Kulp ve Silvan  ilçelerinde 18 Ekim'de başlatılan "Bayrak-64 Şehit Güvenlik Korucusu Cevat Bilgiç  Operasyonu" dün başarıyla tamamlandı.

Operasyonda PKK'lı teröristlerce kullanılan 6 doğal mağara  kullanılamaz hale getirildi.

Silvan ilçesindeki Dağcılar Kırsak Mahallesine bağlı Kayabağı ve  Ergeçidi mezraları ile Erkenciler Mahallesi sınırlarında 4 doğal kaya oyuğuna  gizlenmiş ev  tipi fırın, 12 kilogramlık  tüp, 8 küçük tüp, 2 fırın tepsisi, 2  palaska, 2 tişört, 3 çift ayakkabı, 4 litre ayçiçek yağı, 200 gram toz şeker ve  200 gram un, Silvan'ın Erkenciler ile Lice ilçesinin Kerpiçören kırsal  mahalleleri sınırlarında ağaçların arasına gizlenmiş ve toprağa gömülü bidon, 3  gaz maskesi, çelik yelek, 4 boş kütüklük, 12 kilogramlık tüp, küçük tüp ve 18  litre ayçiçek yağı bulundu.

Operasyonda 70 konut ve eklentilerinde adli arama yapılırken 2 şüpheli  gözaltına alındı, 305 araç ve 779 kişinin sorgulaması yapıldı, 4 ruhsatsız av  tüfeği ele geçirildi.

Narkoterörle mücadele

Narkoterörle mücadele kapsamında Lice ilçesinin Kutlu Mahallesi'ne  bağlı Kerpiçören mezrası, Hazro ilçesinin Teknebaşı ve  Meşebağları Mahallesi  sınırlarındaki arazi, konut ve eklentilerinde gerçekleştirilen adli arama, yol  kontrol ve arama faaliyetlerinde 198 kilogram kubar ve 53 kilogram toz olmak  üzere 251 kilogram esrar ve 184 kilo 900 gram Hint keneviri tohumu ile hassas  tartı ele geçirildi.

Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla esrar ile uyuşturucunun  nakledilmesinde kullanılan 4 araca el konuldu, 7 şüpheli gözaltına alındı.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2017.10.21 20:48 - Son Güncellenme: 2017.10.21 20:49 - HABER MERKEZİ
A