PKK Kürtleri vurdu. 4 kadın öldü

PKK Kürtleri vurdu. 4 kadın öldü

Siirt'te Polis Meslek Yüksek Okulu yakınlarında teröristler tarafından roketatarlı saldırı düzenlendi. 4 kadın öldü, ölenlerden biri BDP yöneticisinin kızı

2011.09.21 10:31 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
PKK Kürtleri vurdu. 4 kadın öldü

PKK'lı teröristler dün saat 20.30 sıralarında Siirt'te Polis Meslek Yüksek Okulu yakınlarında polise ait sandığı özel bir otomobile roketatarlı ve uzun namlulu silahlarla saldırdı.

BİR PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ
Saldırıda büyük hasar alan otomobildeki 6 kadın ağır yaralandı. Polis Meslek Yüksek Okulu'nda görevli polisler, teröristlere ateşle karşılık verince çatışma çıktı. Çatışma bölgesine takviye özel harekat polisleri de sevk edildi. Karanlıktan yararlanan teröristler kaçarken, güvenlik güçleri de peşlerine düştü. Kıstırılan teröristlerle çatışmada 1 PKK'lı öldürüldü.

4 KADIN HAYATINI KAYBETTİ
Polis Meslek Yüksek Okulu'na 100 metre mesafedeki bir düğüne gittiği öğrenilen otomobilde bulunan 6 kadın, ambulanslarla Siirt Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı ancak Zeynep Evin, Nergis Evin, Kevser Çekin ve Nurcan Olgaç hayatını kaybetti. Gülcan Olgaç ile Nuran Evin'in ise sağlık durumlarının ağır olduğu bildirildi.

UZUN NAMLULU SİLAHLARLA SALDIRDILAR
Siirt Valisi Musa Çolak, PKK'lı teröristlerin saldırısında yaralanan 2 kişiyi hastanede ziyaret etti. Çolak, dah asonra gazetecilere saldırıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Teröristlerin içinde 6 kadının bulunduğu araca uzun namlulu ve el bombalı saldırı düzenlediğini ve araçta bulunan 6 kadından 4'ünün öldüğünü belirten Vali Çolak, yaralılardan birinin askeri helikopterle Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevkedildiğini söyledi. Vali Çolak, şunları söyledi:

SALDIRIYI YAPANLARIN 3 KİŞİ OLDUĞU TAHMİN EDİLİYOR
"Bu saldırıyı yapan teröristin 3 kişi olduğu tahmin edilmektedir. Bunlardan 1 tanesi de bu saldırıyı yaparken yine elindeki bomba kendi elinde patlaması sonucu oda hayatını kaybetmiştir ve böylece de kendi elleriyle kendi hayatını kaybetmiştir. Bu bakımdan şunu söylemek istiyorum ki, ülkesiyle, milletiyle bölünmez bütünlüğümüze birliğimize beraberliğimize kardeşliğimizi bozmaya yönelik bu tür saldırılarla asla başarılı olamayacaklardır. Buradaki mücadelemiz tüm güvenlik güçleriyle birlikte tür milleti, Siirt halkı kararlı bir şekilde bu teröristlere karşı ülkemizi milletimizi savunmaya devam edecek. Bunları lanetliyorum, şiddetle kınıyorum. Bunların insanlıklarından şüphe duyuyoruz, bunlar birer canidir."

ÜZÜNTÜMÜZ BÜYÜKTÜR
Vali Çolak, ölenlerden birinin yarın Hatay'a okuluna gideceğini ve bu yüzden arkadaşlar olarak biraraya geldiklerini söyledi. Çolak, "Üzüntümüz büyüktür ama devletimizde güçlüdür ve tüm terörist faaliyetlerin üstesinden geleçek güçteyiz ve karalıyız" dedi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2011.09.21 10:31 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A