'PKK, kara kaşınız kara gözünüz için çekilmiyor'

'PKK, kara kaşınız kara gözünüz için çekilmiyor'

BDP Eşgenel başkanı Selahattin Demirtaş, çözüm süreci başta olmak üzere son gelişmeleri değerlendirdi.Demirtaş, 'PKK, kara kaşınız kara gözünüz için çekilmiyor' dedi.

2013.07.17 14:28 - Son Güncellenme: 2013.07.17 14:28 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
'PKK, kara kaşınız kara gözünüz için çekilmiyor'

 

İşte Demirtaş'ın konuşmasından satır başları;

Bugün AKP eliyle kurulmuş yargı Türkiye'nin önündeki en büyük güçtür. Kimse yargı gücünü ve yargının kendisine verdiği dokunulmazlığı kullanarak bunları yapamaz. Birçok kişinin evleri basılıyor, tutuklanıyor. Biz AKP savcılarının hukuku savunmadığını biliyoruz. Buna katılmayan savcı ve hakimlerin sesini yükseltmesi gerekir. Ya sesinizi yükseltirsiniz ya da siyasi partinin hukuk komisyonu olmaktan öteye gidemezsiniz. Yargı şuan cinayet işliyor. Yargıçlar hukuksuzluğa dur demeli.

KARA KAŞINIZ, KARA GÖZÜNÜZ İÇİN ÇEKİLMİYORLAR

Sürecin başladığı günden bu yana biz her zaman pozitif dil kullanmaya süreci ilerletmeyi istedik. Müzakere süreçleri tıkanma riski ile karşı karşıya olur. Bizim işimiz tüm tıkanma ihtimallerini ortadan kaldırmak olmalıdır. Geldiğimiz nokta çok umut vaad eden nokta değil. Özellikle hükümetin tutumu, dili, üslubu umutları azaltıyor. Biz AKP hükümetine güvenerek müzakeyi başlatmadık. AKP'nin tavrı tutumu bizi şaşırtan durum değil. Hükümet kendi üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmiyor. Türkiye toplumuna siz AKP olarak söz verdiniz. Silahlar sussun, fikirler konuşsun deniz. PKK silahlı güçleri de sizin kara kaşınız gözünüz için terk etmiyor. Siyaset konuşun diye bunu yapıyor. Binlerce siyasetçi hala tutuklu. Fikirler nasıl konuşacak.Süreç pazarlık üzerine kurulmadı ama süreç çocuk oyunu değil. Sürecin en kritik noktasında hükümet tavrını netleştirmelidir. Önümüzdeki kısa dönemde gereken yapılmalı. Heralde Sayın Başbakan çağrı yaptı diye PKK geri çekilmiyor. Sayın Öcalan'ın çağrısı ile çekliyorlar. Sürecin bu şekilde ilerlemeyeceği anlaşılmıştır. Top AKP'nin sahasındadır. Yol kesme durumları ile ilgili olarak bunlar süreci bitirir, sürece terstir deniliyorsa hükümet gereğini yapsın. Karakol yapmaktan vazgeçmeli, HAS'leri yapmaktan vazgeçilmeli. Süreç ciddi sürece dönüşmüş değil.

SEÇİM BARAJI

AKP içinde de hükümet içinde de barajla ilgili tartışma yürüyor. Yasal düzenlemeye yansır mı göreceğiz. Bizim, CHP'nin bu konuda teklifi var. Başbakan kendine güveniyorsa barajı kaldırmalıdır. AKP'ye güvenerek kimse gelecek hesabı yapmasın. AKP seçim barajını kaldırmayabilir de partiler hesabını buna göre yapacaktır. 

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.07.17 14:28 - Son Güncellenme: 2013.07.17 14:28 - HABER MERKEZİ
A